Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Välkommen till Hammarbygymnasterna
Varmt välkomna till Hammarbygymnasterna. Vi är en förening med bredd och vi välkomnar alla, allt från barn till elit, inom många olika grenar. Vi drivs av våra värdeord glädje, gemenskap och utveckling. 

Vill du veta lite mer? Klicka HÄR

Vill du ställa dig i kö? Klicka HÄR

Inomhusträning startar för barn födda 2005 eller senare!
2021-01-22 14:36

Hej!


Vi på Hammarbygymnasterna har precis tagit del av följande besked från Stockholm stad:


"All organiserad idrottsverksamhet för barn och unga startar igen. Öppningen sker stegvis och på ett smittsäkert sätt.

Efter regeringens presskonferens den 21 januari 2021 stod det klart att vi kan öppna upp för ytterligare organiserad verksamhet. Det är glädjande och viktigt att barn kan få börja träna både inomhus och utomhus igen.

Beslutet gäller:

  • för barn födda 2005 eller senare
  • både inomhus och utomhus
  • med start 25 januari."

Läs i sin helhet här:


https://foretagsservice.stockholm/foreningar-kulturaktorer/lokaler-och-anlaggningar/boka-idrottsanlaggning/till-alla-som-bokar-med-anledning-av-nya-coronaviruset-och-sjukdomen-covid-19/


Det innebär att vi omgående aktiverar vår planering för start av träning. Eftersom det kan se väldigt olika ut för alla grupper, åldrar och verksamheter kommer mer detaljerad information skickas ut av respektive chefstränare alternativt ledare så snart som möjligt.


Viktigt att tänka på:


Föräldrar som hämtar och lämnar sina barn på träning gör det utomhus och följer inte med in i hallen.


Det kommer inte finnas någon möjlighet att vara inne i hallen utanför träningstid. Du bli insläppt strax innan start och du måste lämna lokalen direkt efter avslutad träning.


Samtliga omklädningsrum kommer vara stängda så du måste komma ombytt under överdragskläder. 


Vi väntar fortfarande på om det blir några förändringar i maxantal i våra hallar och därför kan det bli ytterligare förändringar efter nästa vecka. 


Tänk på att märka upp din flaska ordentligt och dela inte vattenflaska med någon annan.


Vi kommer försöka tillhandahålla handsprit men ta gärna med en egen om det är möjligt. Vi vet nämligen inte ännu vilka möjligheter till handtvätt som kommer att finnas. 


För övrigt gäller fortfarande att du ska stanna hemma vid minsta symtom!


https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/informationsmaterial/lattlast/undvik-att-bli-smittad-och-att-smitta-andra-lattlast/Med det önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!


Hammarbygymnasterna

Avgiftsavisering och utomhusträning!
2021-01-15 13:56
Hej!

Nästa vecka kommer vi börja avisera vårterminens träningsavgifter. Då är det även dags att betala den årliga medlemsavgiften. 

Vi är glada att kunna meddela att vi valt att inte höja några terminsavgifter från förra året. 

I nuläget vet vi inte när ordinarie träningar kan sätta igång igen då stoppet för organiserade träningar i Stockholms stad ligger kvar till och med den 24 januari. Trycket från idrottsrörelsen är dock stor på politiker och regioner och ett intensivt lobbyarbete pågår. 

Vi räknar med att kunna gå igång som avsett den 25 januari, med reservation för smittspridningsläget förstås. 

Ett glädjande besked som kom idag är att från och med i morgon är det tillåtet med organiserad träning utomhus. läs mer här:

https://www.sll.se/verksamhet/halsa-och-vard/nyheter-halsa-och-vard/2021/01/organiserad-utomhustraning-kan-borja-fran-16-januari/


Vi kommer gå ut med mer information så fort den är tillgänglig för oss. Vi kommer både mejla och via notiser på hemsidan få ut aktuell information.


Trevlig helg!


Hammarbygymnasterna

NYÅRSHÄLSNING!
2020-12-31 11:45

Hej!

 

Året lider mot sitt slut och vilket år det har varit. 2020 kommer verkligen bli ett år vi tittar tillbaka på och frågar oss, vad var det som hände? En pandemi som slagit mycket hårt i samhället, även mot idrotten. Det har blivit inställda tävlingar, inställda träningar, inställda utbildningar och nya regler att förhålla sig till. Nu hoppas vi att det vänder och att vi 2021 får återgå till ett mer normalt träningsliv. Vårt senaste besked i Stockholm är att vi måste hålla stängt fram till den 24 januari. Vi hoppas förstås att vi därefter kan dra igång vår ordinarie verksamhet igen.

 

Vi på Hammarbygymnasterna blickar framåt och vi hoppades innerligt på att vi skulle kunna genomföra våra ordinarie arrangemang under 2021. Tyvärr ser det i dagsläget mörkt ut för tävlingar med publik ända fram till sommaren. Vi planerar istället för att anordna digitala varianter, allt för att ge er gymnaster en chans att få tävla, om så lite annorlunda än vad ni är vana vid.

 

Vi kommer heller inte kunna genomföra vår populära ledarträff i januari. Vi vet ännu inte när den kan tänkas bli av, men vi kan lova er att så fort vi får samla en större grupp igen så kommer vi att genomföra detta. Och då kommer vi göra något extra, allt för att visa hur mycket vi verkligen uppskattar er ledare.

 

En glad nyhet vi kan berätta om är att 2021 kommer Hammarbygymnasterna göra en stor satsning på våra klubb och träningskläder. Det tar avstamp i ett nytt samarbete. Vi kommer inom kort lansera ett helt nytt utbud av träningskläder. Vi kommer att ha ett mycket bredare sortiment och vår förhoppning är att många av er kommer bära Hammarbygymnasternas nya klubbkläder med stolthet. Precis som gymnastikförbundet och landslaget i gymnastik kommer nu Hammarbygymnasterna använda sig av kläder från Craft!       

 

GOTT NYTT ÅR!

 

Johan Allenbäck Degerheim

Verksamhetschef      

All verksamhet är inställd!
2020-12-19 22:43
Hej alla fantastiska gymnaster, ledare, föräldrar och andra aktiva i vår förening!

I kväll har vi fått information om att Stockholm stad stänger samtliga idrottsanläggningar från och med i morgon till och med 24 januari 2021. (se brevet i sin helhet nedan)

Det betyder att all vår planerade verksamhet under jul och nyårshelg är inställd. Vi kommer även behöva se över kommande terminsstart. 

Eftersom vi verkligen vill att den här informationen når ut till alla berörda kan det bli så att ni får både sms, mejl och notiser från hemsidan den kommande tiden. Det här gör vi för att minimera risken att någon åker ut till sin träning i onödan. Vi hoppas att ni har överseende med detta. 

Eftersom det är jul och nyår de kommande veckorna har vi reducerat med personal på plats på kansliet. Det innebär att det kan vara någon annan än den ni är van vid som kommer med information om vad som gäller. 

Vi kommer dock ta tag i detta direkt på måndag och se över vilka åtgärder som måste göras och vad vi i Hammarbygymnasterna kan göra för att fortsätta inspirera er till träning under rådande omständigheter.

Här samlar vi all information vi har om covid-19 och dess konsekvenser:


Om du vill komma i kontakt med oss kommande veckor så använd gärna: info@hammarbygymnasterna.se

Slutligen hoppas vi att ni får en riktigt mysig fjärde advent och att ni tar hand om er där ute.

Med vänlig hälsning,

Hammarbygymnasterna  Till samtliga som bokat tid i idrottsanläggning

Hej!

De flesta av er har säkert redan tagit del av myndigheternas och regeringens ytterligare skärpta restriktioner som kommunicerades av bland annat statsministern sent igår eftermiddag.

De nya restriktionerna visade sig innehålla ännu hårdare åtstramning för all verksamhet som inte är helt nödvändig i offentlig förvaltning. Det är väldigt tråkigt att vi nu behöver kommunicera nya och skarpare restriktioner för den verksamhet som bedrivs på stadens idrottsanläggningar.

Vi har inom staden tolkat restriktionerna och idag fattat beslut enligt nedan:

. Från och med imorgon - söndag 20 december 2020 - och fram till i första hand 24 januari 2021 är stadens samtliga anläggningar stängda för all organiserad verksamhet. 

. Detta gäller all verksamhet såväl inom- och utomhus, samt för alla åldrar.

. Från och med ikväll - lördag 19 december 2020 - kommer vi genom vår bokningsenhet att påbörja avbokning av all verksamhet i samtliga idrottsanläggningar. 

. De som är yrkesverksamma elitidrottare kommer att erbjudas träningsmöjligheter eftersom de undantas enligt gällande lagstiftning. Vi ber er notera att det med yrkesverksam elitidrott avses de som livnär sig på sin idrott. Mejla önskemål om tider till bokningen.idrott@stockholm.se så kommer ni att tilldelas tider och vilken anläggning som är aktuell att vara på. Vår ambition är att återkoppla detta under måndagen 21 december 2020.

. Inga tider för allmänhetens åkning kommer att finnas på stadens isytor.

. Vi kommer att, av bland annat trygghetsskäl, fortsatt ha flera utomhusanläggningar belysta kvällstid. Vi avråder från all spontan gruppverksamhet. 

. Vi uppdaterar information på aktuella webbsidor successivt under de två närmaste dagarna. 

Tack för er förståelse och samarbete!

Med vänlig hälsning
Idrottsförvaltningen

Marina Högland 
Förvaltningschef Årets gymnast och årets ledare 2019!
2020-12-14 10:41
Under normala omständigheter uppmärksammar vi årets gymnast coh ledare på HG-Galan i maj. Tyvärr var vi tvungna att ställa in den i år. Därför valde vi att presentera detta på årsmötet. Vi kan med glädje presentera årets gymnast och ledare nedan.

Årets gymnast 2019

Kim Wanström

 

Kim Wanström är en fantastisk träningskompis. Han hejar alltid på sina lagkamrater och bidrar alltid till en bra stämning i gruppen. Han har kämpat otroligt hårt och precis som de flesta år är han den som har tränat flest timmar av alla i gruppen. Under 2019 ledde det till fina framgångar med tävlande på EM, VM och flera medaljer på SM.


Årets ledare 2019

Janne Licke

 

Janne Licke är en väldigt kunnig och erfaren ledare inom flera discipliner. Han brinner verkligen för föreningen och är en mycket ansvarsfull person som alltid ställer upp när gruppen eller föreningen behöver honom. Han bryr sig väldigt mycket om gymnastik och framförallt Hammarbygymnasterna.


Årets ledare 2019

Helena Möller


Med en värmande hand och fingertoppskänsla leder Helena Möller sitt team för att kunna se och vägleda till en individuell utveckling inom gymnastiken, såväl som medmänniskor och vänner. I en stor trupp lyckas hon med sitt stora engagemang och hjärta att få varje individ, såväl ledare som gymnaster, att känna sig sedda, hörda och betydelsefulla. Helena har också lyckats få till ekonomiskt stöd vid bland annat läger, så att alla ska kunna delta oavsett ekonomiska förutsättningar. Hon brinner för att gymnastiken ska vara inkluderande och att alla ska kunna vara med på lika villkor, hon är en fantastisk förebild för föreningens medlemmar.


Stort grattis önskar vi på Hammarbygymnasterna. 

Nyheter från våra grupper
Trupp 41, 26/01 16:41 
 
Börja träna gymnastik
Vår webshop