Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarbygymnasterna
Glädje . Gemenskap . Utveckling
Välkommen till Hammarbygymnasterna
Varmt välkomna till Hammarbygymnasterna. Vi är en förening med bredd och vi välkomnar alla, allt från barn till elit, inom många olika grenar.  Vi drivs av våra värdeord som är gemenskap, glädje och utveckling. 

Vi du veta mer, kan du kontakta oss på:

Vill du bli medlem i Hammarbygymnasterna? Klicka här!

Glada hälsningar från våra MAG-killar på VM
2018-10-26 17:44
Foto: Svenska Gymnastikförbundet

Igår genomförde våra manliga artistiska landslagsgymnaster VM i Doha. Vi är otroligt stolta över hela det svenska landslagets prestationer även om vi sträcker på oss lite extra för Hammarbygymnasterna William Broman, Kim Wanström, David Rumbutis och Karl Idesjö som alla genomfört en bra tävling.

 

Svenska gymnastikförbundet och förbundskapten Fredrik Pierreville rapporterar att VM gått enligt plan och att samtliga gymnaster presterat som förväntat. ”Vi har haft några höjdpunkter under tävlingen och sett många fina serier men också några missar. Men det är sådant som kommer på stora mästerskap, särskilt när rutinen inte är så stor” – Svenska Gymnastikförbundet

 

Nedan finns en hälsning från killarna själva:

 

David Rumbutis:

"Jag är nöjd med att laget kunde stå upp för varandra och komma tillbaka i matchen direkt efter ett par missar i början av tävlingen. Inte så jättenöjd med min individuella prestation men det är några små justeringar som både jag och laget kommer kunna fixa till framtida tävlingar tillsammans. Att vi som lag ligger högt upp i listan, före både Norge och Finland, efter 3 redskap är väldigt bra. Nu är det dags att åka hem och fokusera på de tre andra redskapen så att vi placerar oss betydligt bättre nästa gång.”

 

Kim Wanström:

”Riktigt kul att få tävla VM här i Qatar. Jag är nöjd över att jag gjorde en fallfri tävling, sen var jag inte så nöjd med poängen i vissa redskap. Mest nöjd var jag i fristående trots att jag landade utanför på första längan. Men laget krigade på bra och vi gjorde så gott vi kunde. Efter att se på de andra länderna och toppnationerna så blir man mer inspirerad och motiverad att åka hem och träna ännu hårdare.”

 

Karl Idesjö:

”Det har varit fantastiskt kul att tävla mitt första VM. Otroligt stolt över allas prestationer även om vi inte körde perfekt hela vägen så kämpade vi ändå in i det sista”

 

Lagkapten William Broman: 

”Jag är väldigt stolt över lagets insats, vi gjorde allt vi kunde och kämpade från början ända in i slutet. Vi har tränat väldigt länge inför detta och det var mäktigt att få genomföra tävlingen med ett så grymt lag. Personligen kunde jag inte vara mer nöjd. Efter att ha kommit tillbaka ifrån massvis med skadebekymmer och en läkares dom om avslutad karriär till VM och mitt livs bästa ringserie är fantastiskt. Kan inte vänta på vad framtiden har att ge”

 

Klicka här för att komma till Facebook-eventet där samtliga serier finns filmade

Karl Idesjö - Mitt i Tyresö inför VM i Doha som börjar idag!
2018-10-25 15:37
foto: Svenska Gymnastikförbundet/Volker Minkus
Har man de senaste tio åren tränat hårt 30 timmar i veckan borde det räcka en bra bit. För Tyresöbon Kalle Idesjö räcker det hela vägen till Qatar och VM i Manlig artistisk gymnastik ..... läs mer här
Mycket händer hos oss på Hammarbygymnasterna!
2018-10-24 12:58

Vi har precis påbörjat ett nytt verksamhetsår och det är klart att det händer mycket spännande just nu. Här kommer en liten uppdatering på det senaste som har hänt och det som händer.

 

25 oktober börjar VM i Doha, Qatar. 4 av Sveriges manliga artistiska gymnaster kommer från Hammarbygymnasterna, Karl Idesjö, David Rumbutis, Kim Wanström och William Broman. Inför deras uppladdningsvecka, startade vi en sponsor.me länk för att hjälpa till att finansiera killarnas uppladdningsvecka. Vi har lyckats samla ihop 4 400sek och vi vill tacka ALLA som har varit med och bidragit. TACK! Länken är öppen ytterligare några timmar :-) Kvalen börjar imorgon den 25 oktober, följ gärna via Gymnastikförbundets Facebook. Där finns information om allt ni behöver veta såsom sammanfattningar från kvalen, resultaten samt länk till finalernas livestream.

 

Vi har startat 4 nya trampolingrupper tack vare hårt arbete från Markus Koppari. Det känns jättespännande och det är många som vill träna trampolin.

 

Alla kan gympa är ytterligare en grupp som startar på söndag. Det är gymnastik för personer med funktionsvariationer. Vi har 2 grymma ledare, Elsa Hjelm och Ebba Torbjörnsson, som har gått utbildning på Lingvallen och kommer att ha gruppen. Första passet är nu på söndag.

 

Truppsektionen satsar nu på ett föreningslag som ska tävla på USM nästa år. Föreningslag betyder att gymnasterna får stanna kvar och träna/tävla i sina befintliga trupper, men de som vill, får även möjligheten att tävla USM. Ett bra steg mot gemenskap, och att stärka föreningskänslan. 

 

Glöm inte; det är Gymnastikskolan vecka 44 för barn från 9 år och uppåt, det finns några platser kvar så glöm inte att anmäla er här !

 

Som en del av er redan vet så har vi samarbete med Sponsorhuset, där ni enkelt kan tjäna pengar till lagkassan/föreningen genom att shoppa på nätet. Vissa av er har fått samtal redan, men vi är många i föreningen så det tar sin lilla tid. Återkopplingen från Sponsorhuset är att de har fått fantastisk fin respons från många av er föräldrar :-)  Det känns riktigt roligt. 

 

Vår nya KvAG-tränare är på plats, Mojgan och hon börjar sakta men säkert få ordning och struktur. Samt att vi har påbörjat ett samarbete med Allstar Gymnastics. Gymnastiksverige är litet, men detta är första steget till att sätta gymnasterna i centrum. Att alltid ha tillgång till bra tränare. 

 

Hoppas att ni alla får en riktigt fin höst.

 

Nystart med ny tränare och unikt samarbete inom KvAG
2018-10-13 10:00
Gymnaster, tränare och styrelserepresentanter från Hammarbygymnasterna och All Star.

Under senaste tiden har flera förändringar skett i Hammarbygymnasternas KvAG-sektion. Nu har vår nya KvAG-tränare - Mojgan Tajik. Vi hälsar henne varmt välkommen!


Sportchefen Desiree Blomberg berättar:
”Jag är så glad att vår nya KvAG tränare Mojgan Tajik är på plats på jobbet. Det är fantastiskt kul att få börja samarbeta med Mojgan. Hon har tidigare arbetat som Head Coach för Irans landslag under många år. Att Mojgan börjar som tränare hos oss berikar inte bara Hammarbygymnasterna utan hela svenska AG-teamet.”


Inte nog med det. Utöver ny KvAG-tränare, inleds ett nytt, unikt samarbete med Stockholmsklubben All Star Gymnastics. Där har Tatjana Berghwall precis kommit tillbaka som ledare i Artistisk gymnastik. 


Desiree berättar: 
”Vi vill gärna passa på att välkomna Tatjana Berghwall tillbaka till gymnastikvärlden! Det är helt fantastiskt att våra gymnaster – både i Hammarbygymnasterna och All Star Gymnastics – nu får möjlighet att träna med en sån framgångsrik tränare. Sammantaget är det ett otroligt starkt tränarteam vi kan erbjuda båda klubbarnas gymnaster.”


Med Hammarbygymnasternas vision som grund - Hammarbygymnasterna, det självklara valet - från bredd till elit med de bästa ledarna - har styrelsen funderat på olika lösningar. Gymnastikförbundets strategi har också guidat styrelsen genom arbetet: ”Det unika med vår gemensamma utveckling är att vi genom att arbeta tillsammans lyckas med att inkludera fler, samtidigt som vi värnar och utvecklar vår tradition.”

 

 Det går inte att uppfylla Hammarbygymnasternas värdegrund bättre än så: Glädje, Gemenskap & Utveckling.

 

Och som Gymnastikförbundets Förbundsstyrelse skriver om vad Svensk Gymnastik Vill: 

”Tillsammans värnar vi om det unika inom Svensk Gymnastik. För det vi gör tillsammans är unikt.” 

 

Just idag känner vi oss lite extra stolta för vad vi tillsammans representerar och presterar.

/Helen Åkerman, Styrelseordförande och Desirée Blomberg, Sportchef


Du kan följa vår KvAG grupp på Instagram: https://www.instagram.com/hg_kvag/
@/hg_kvag


 

Dags för Gymnastikskolan!
2018-10-12 14:42
Hösten är här och vi har öppnat anmälan till terminens roligaste gymnastikläger: Hammarbygymnasternas Gymnastikskola!

Höstlovsläger v. 44
29/10-2/11
10-15 år
Kostnad: 1450:-

Hammarbygymnasternas Gymnastikskola kommer denna gång att arrangeras Engelbrektshallen. För att delta på lägret måste man vara över tio år gammal (född 2008) och ha grundläggande gymnastikkunskaper. Tiderna som gäller är 09.00-14.00 måndag-fredag. 

För er som inte varit med tidigare är Gymnastikskolan ett dagläger där vi tränar gymnastik och har kul tillsammans! Fokus ligger på truppgymnastikens tre grenar; tumbling, trampett och fristående. När lägret arrangeras i en specialhall så hoppar vi även trampolin!

Gymnasterna tar med sig lunch och mellanmål hemifrån. 

Mer information samt anmälan finner ni på Hammarbygymnasternas hemsida > Arrangemang > Gymnastikskolan. Ni finner även anmälan direkt via följande länk: https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={0F804C58-B536-4E47-A49B-19A28D216C80}&grupp=493973

Hoppas att vi ses!
Nyheter från våra grupper
Trupp 39, 12/11 15:40 
Trupp 30, 12/11 13:53 
Trupp 21 & 31, 11/11 21:30 
 
Intresseanmälan och Kö
Direktanmälan HT18
Sociala Medier
Instagram
Vår webshop