SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling

Välkommen till Hammarbygymnasterna
Varmt välkomna till Hammarbygymnasterna. Vi är en förening med bredd och vi välkomnar alla, allt från barn till elit, inom många olika grenar. Vi drivs av våra värdeord glädje, gemenskap och utveckling. 

Vill du veta lite mer? Klicka HÄR

Vill du ställa dig i kö? Klicka HÄR

Karl Idesjö och Kim Wanström uttagna till EM
2021-03-22 12:09

Efter en uttagningsprocess är det nu klart att Karl Idesjö och Kim Wanström kommer representera Sverige vid Europamästerskapen i Basel, Schweitz i slutet av april.

Hammarbygymnasternas starkaste gymnast lägger skydden på hyllan
2021-03-09 07:00

William Broman, en av Hammarbygymnasternas mest framgångsrika gymnaster har valt att avlsuta sin långa karriär som elitgymnast. William kom till HG som 13 åring efter ett antal år i Brommagymnasterna och har tränat och tävlat för oss i drygt 10 år. Karriären har tyvärr kantats av en del skador men också många framgångar i både HG-bodyn som i landslagskläder. Med sin inspirerande stil har han varit en stor och viktig förebild för våra yngre gymnaster och en riktigt god lagkamrat till sina träningskompisar. Det blir helt klart ett tomrum i hallen när William inte är där lika ofta. Vet ni inte vem William är? Kolla in hans Instagramkonto där han under många år varit en stor inspiratör till en ansenlig mängd följare @williambroman.

 

Vi ville ta reda på lite vad William själv har att säga om sin gymnastkarriär och kanske ge lite tips till alla yngre förmågor i klubben. Vi har därför ställt några frågor:

 

Vilket/vilka redskap har du haft som favoritredskap? Varför just det redskapet?

Bygel var min första stora passion inom gymnastiken. Älskade särskilt att göra thomas-kretsar(helikopterkrets). Men när jag blev äldre så märkte jag att ringar mer och mer började blir min grej, blev snabbt bättre under puberteten och kunde finna så mycket glädje i den gradvisa utvecklingen och hur konkret den var. 

 

När insåg du att det var Manlig AG du ville satsa på? Har du bara hållt på med MAG eller har du varit aktiv inom andra idrotter också? I så fall i vilken utsträckning?

När jag var runt 7-8 år så insåg jag att artistisk gymnastik var min grej. Slutade då med fotbollen (som jag hade tränat i kanske 4 år) och började satsa järnet på bara gymnastiken. Det kändes som ett uppenbart beslut vid den tidpunkten eftersom gymnastiken var så mycket roligare. 

 

Vilka är dina bästa minnen från din tid som gymnast?

Mina bästa minnen kommer från många av de träningsläger som vi haft, allt från sommarläger i Frösakull, Lillsved till uppladdningsläger i Birmingham inför Junior EM. 

 

Många av de tyngsta träningspassen som vi tillsammans tog oss igenom var kanske inte njutbara där och då, men det gjorde oss så starka fysiskt och mentalt på sikt så de förtjänar att uppmärksammas. 

 

Mitt största ögonblick var att landa en av mina bästa ringserier någonsin under VM i Qatar 2018. 

 

Vilken/vilka framgångar ser du som dina främsta under gymnastikkarriären?

Att blir nordeuropeisk mästare i ringar 2016 var en riktig höjdare, samt att nå min absolut högsta potential under VM i Qatar 2018. 

 

Och ärligt talat, att inspirera och stötta både lagmedlemmar, klubbmedlemmar och andra gymnaster för att bli bättre tillsammans har varit riktigt coolt. Mitt mål vara inte bara att vinna medaljer, utan att spela spelet på ett sätt som får andra att vilja spela det med mig och utvecklas mot vår högsta potential. Det var nog min största framgång under min karriär. 

 

Du har varit mycket framgångsrik som gymnast och bl a varit medlem av både junior och seniorlandslag i många år. Vilka personliga egenskaper det som främst bidragit till att just du kom så långt?

Jag hade aldrig de perfekta förutsättningarna för sporten, hyfsat lång, ganska tung och klumpig men mitt stora driv har övervunnit nästan alla de motgångar som har funnits på vägen. Om du känner att du inte har så mycket driv, det är lugnt. Som ung gymnast lallade jag runt ganska mycket och var ofokuserad. Men gradvis så utvecklade jag mitt driv som förde mig till otroliga upplevelser senare i karriären. Som vilken annan muskel  som helst, så kan driv (eller GRIT) utvecklas. 

 

Sen har jag alltid varit ganska noggrant och vågat gå min egna väg. D.v.s inte lyssna så mycket på folk som inte tror på mig utan tagit beslut som där och då gjort mig lite annorlunda, men som oftast ha gynnat mig senare i karriären. 

 

Förutom dina personliga egenskaper, vilka andra faktorer har varit viktiga för dig?

Alla klubbmedlemmar, klubbkamrater och tränare har varit ovärderliga på denna resa. 

 

Särskilt Hans Goldring och Daniel Sundell har hjälpt till på enormt mycket på den här resan. Hasse och Danne vände helt min karriär runt 13-14 års ålder och utstakade en helt ny resa för oss. Utan dem hade jag nog aldrig kommit så långt som jag gjorde. 

 

Finns det något du ångrar under din långa karriär?

Jag ångrar att jag inte lyssnade på min kropp tillräckligt bra. Att ha stort driv har haft stora fördelar, men om man inte utvecklar sin kroppsmedvetenhet och vågar bromsa träningen så blir det lätt för mycket belastning. Jag var övertränad under stora delar av min karriär. Jag ångrar väldigt få saker i min karriär, jag gjorde mitt absolut bästa jag kunde utifrån förutsättningarna. Men om jag fick ändra något är det att vara minst lika hängiven min återhämtning som min träning.  

 

Om du skulle ge några råd eller tips till våra yngre gymnaster i klubben som gärna skulle vilja bli lika framgångsrika som du, vilka råd/tips skulle det vara?

Tips 1: 

Sätt upp en målbild av vad du vill lära dig för övning, serier eller hur du vill prestera på en tävling. Den här målbilden ska vara rolig, utmanande och vara viktigt för dig och bara dig. Sen försöker du skapa så mycket möjligheter som möjligt på träningen för att kunna träna för den målbilden. 

 

Tips 2:

Träna och gör saker tillsammans. Artistisk gymnastik är en individuell sport, och just därför behöver ni göra saker tillsammans. Det kommer kännas ensamt, jobbigt och ibland helt hopplöst. Därför måste ni finnas där för varandra, då har ni som roligast och kommer så långt som ni bara kan. 

 

Tips 3: 

Lyssna på din kropp. Om du verkligen har ont i någon kroppsdel och du ärligt kan säga att det gör ont så vila då eller kör rehab. Här måste både tränare och gymnaster tänka på varandra, att hoppa över några träningar eller en vecka hjälper er oftast mer i längden än att köra på stenhårt. Hållbarhet är allt! 

 

Hur tycker du att din klubb har klarat uppgiften att stötta och utveckla er elitgymnaster? Har du några tips på hur klubben kan bli bättre?

Klubben har funnits där på bra sätt när det kommer till att se till att tränare alltid finns på plats, att vi har halltid och möjlighet att träna. Det har alltid fungerat väldigt bra med träningen från detta perspektiv, vilket har varit väldigt skönt. Sen har variation i tränare skapat lite nyttig variation och nytändningar ibland, vilket har varit uppskattat. 

 

Gymnasterna behöver få vägledning i sin återhämtning. Att planera in event eller återhämtningsträningar kan vara av stort värde. Att börja med god sömn, nutrition och mental hälsa är tre väldigt bra utgångspunkter. 

 

Sen är det viktigt att förstå att hållbar hög prestation består av massa delar. Man hör ofta föreläsare tala om “Det handlar bara om sömn”, “Mental träning är allt” eller “Hårt arbete är allt”. Det kunde inte vara längre från sanningen. Det handlar snarare om flera komponenter tillsammans. Mental träning, fysisk träning, nutrition, återhämtning, socialt sammanhang etc. Försök hitta ett roligt och motiverande sätt för gymnasterna att engagera sig i hela sin livssituation för att bygga deras karriärer på bästa sätt. Om ni dessutom går från det individuella till det gemensamma så tror jag ni får störst effekt. Människor har alltid varit flockdjur och det är där vi utvecklas. Tycker att det summeras bra i citatet “Through Relationships We Become”.

 

 

Stort tack för den här tiden och ett stort lycka till i framtiden önskar vi dig!

 

Hammarbygymnasterna

Ett förtydligande om vecka 10!
2021-03-04 13:48

Hej igen!

 

Vi får en hel del frågor på om det är ok att träna eller inte baserat på olika händelser under sportlovet.

 

Vi vill därför vara tydliga med att vi på Hammarbygymnasterna, personal och tränare kan inte bestämma i enskilda fall. Det är upp till dig som förälder, gymnast och ledare att avgöra om du kan vara med eller inte, baserat på rekomendationen från GF-Öst.

 

Vi vill förtydliga och uppmärksamma alla individer på att smittspridningen ökar i Stockholm och prognosen är att det kommer öka under och efter sportlovet. Av den anledningen ber vi dig som individ att tänka över vilka kontaktytor du har haft under den här perioden. Om du vet med dig att du har umgåtts med personer som du inte umgås med i vardagen bör du överväga om du ska träna med din förening under vecka 10 med anledning av smittläget.

 

 

Vi önskar alla ett fortsatt härligt sportlov och en riktigt trevlig helg!

 

 

Hammarbygymnasterna

VIKTIG INFORMATION OM TRÄNING VECKA 10!
2021-03-03 11:20

Gymnastikförbundet Östs styrelse vill förtydliga en rekommendation med anledning av sportlovet och Covid-19, samt i relation till de regionala rekommendationer som Region Stockholm utfärdat under förra veckan.

 

Läs mer om de regionala rekommendationerna som utfärdats i Stockholm här.

 

Vi hänvisar i första hand fortsatt till de rekommendationer som vårt nationella förbund delger via hemsidan.

 

Läs mer i senaste nyheten här och i råd och rekommendationer här.

 

 

Vi vill förtydliga och uppmärksamma alla individer på att smittspridningen ökar i Stockholm och prognosen är att det kommer öka under och efter sportlovet. Av den anledningen ber vi dig som individ att tänka över vilka kontaktytor du har haft under den här perioden. Om du vet med dig att du har umgåtts med personer som du inte umgås med i vardagen bör du överväga om du ska träna med din förening under vecka 10 med anledning av smittläget.

 

Med vänlig hälsning,

 

Hammarbygymnasterna

Inställd sportlovsträning i Enskedehallen
2021-02-26

Hej,


MED ANLEDNING AV ONSDAGENS INFORMATION FRÅN FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN HAR VI VALT ATT STÄLLA IN NEDAN ARRANGEMANG!


Vi ber om överseende för detta och hoppas på er förståelse.


Med vänlig hälsning, 


Johan Allenbäck Degerheim

VerksamhetschefHammarbygymnasterna bjuder in till sportlovsträning i Enskedehallen måndag-fredag 09:00-13:00, 1–5 mars 2021 för alla barn och ungdomar födda 2013 eller tidigare. Antingen deltar barnen/ungdomarna alla fem dagar eller så finns möjlighet att välja enstaka dagar.


Enskedehallen är en av Stockholms specialhallar anpassade för gymnastik och ligger precis intill Gullmarsplans tunnelbana: https://foretagsservice.stockholm/hitta-idrottsanlaggningar-som-bokas/idrottsanlaggning/enskedehallen/#hitta-till-oss


Viktigt att medföljande föräldrar lämnar och hämtar barn utanför hallen samt att alla gymnaster och ledare tvättar händerna innan, under och efter träning.

Frågor? Skicka ett mail till info@hammarbygymnasterna.se

Varmt välkomna!

Nyheter från våra grupper
Trupp 38, 16/04 14:36 
Trupp 41, 16/04 14:16 
Trupp 33, 15/04 21:23 
Team Hammarbygymnasterna, 15/04 21:10 
Trupp 40, 11/04 21:24 
 
Börja träna gymnastik
Direktanmälan VT 2021
Vår webshop