Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Välkommen till Hammarbygymnasterna
Varmt välkomna till Hammarbygymnasterna. Vi är en förening med bredd och vi välkomnar alla, allt från barn till elit, inom många olika grenar. Vi drivs av våra värdeord glädje, gemenskap och utveckling. 

Vill du veta lite mer? Klicka HÄR

Vill du ställa dig i kö? Klicka HÄR

Tillfälliga förhållningsregler och statusuppdatering Hammarbygymnasterna
2020-04-01 15:13

Hej


Vi vill börja med att tacka er för all support och heja rop som vi har fått under den här tuffa perioden som vi befinner oss i. (Liten ekonomisk lägesrapport längst ner) Framförallt är det  viktigt att vi fortsätter att arbeta aktivt med att begränsa smittspridningen av Covid-19. Vi har tagit fram allmänna riktlinjer för vår förening nedan, men det viktigt att allt anpassas utifrån de förutsättningar som era grupper har. Använd massor av sunt förnuft och kommunicera med varandra och framförallt......  var rädda om varandra.


Tillfälliga förhållningsregler och anpassningar vid träning

Förutom att följa de allmänna rekommendationerna och sunt förnuft, kommer här en sammanfattning av våra  förhållningsregler.


Checklista: 

 • I den mån det är möjligt så lämnas/hämtas gymnasterna utanför byggnaden/hallen. Viktigt att varje grupp bestämmer vilka rutiner som fungerar bäst för dem. 

 • Gå in och ut ur hallen på angivna tider.

 • Tvätta händerna innan träning, mellan redskaps byten samt efter träning. 

 • Märk vattenflaskor och dela inte med andra.

 • Passning och annan hudkontakt undviks i största möjliga mån. 

 • Viktigt att inte kramas eller ge “high five”

 • Viktigt att stanna hemma minst 2 dagar efter tillfrisknande
 • VIKTIGT! Vid minsta symptom SKA tränare/gymnaster stanna hemma 

 • Undvik trängsel och försök hålla avstånd (minst en armslängd) om möjligt.

 • Byt om hemma och kom i överdragskläder.


Hämtning och lämning:

Föräldrar som hämtar och lämnar sina barn på träning gör det utomhus och följer inte med in i hallen. Alla våra hallar ser olika ut men viktigt att vi försöker undvika möten i trånga utrymmen. Finns flera omklädningsrum så nyttja dem och vänta där tills gruppen innan har lämnat hallen. Viktigt att varje grupp hittar rutiner som fungerar och att ledarna stämmer av med varandra  i grupperna som tränar innan/efter.

 

Handhygien och övrig hygien:

Alla gymnaster och ledare ska tvätta händerna direkt när de kommer till hallen, mellan redskapsbyte samt direkt efter träningen. Tvätta händerna ordentligt med tvål, i minst 30 sek. Har du egen handdesinfektion så ta gärna med det.


Vattenflaskor:

Tänk på att märka upp din flaska ordentligt och dela inte vattenflaska med någon annan


Närkontakt:

För att minska hud- och närkontakt mellan gymnaster/tränare  kommer träningen att i största möjliga mån planeras och läggas upp så att vi undviker passning.  Likaså ska inte gymnasterna passa eller ha nära kroppskontakt med varandra.


Träning:

Om möjlighet finns, kan viss träning bedrivas utomhus. Då även tränare ska vara hemma vid minsta tecken på sjukdom kan träningarna komma att ställas in på kort varsel.


Träningstider i specialhallarna: (Enskede stora, Engelbrekt, Åkeshov & Mälarhöjden)

För att minska antalet personer på plats i hallarna samarbetar vi kontinuerligt  med övriga Stockholmsföreningar.


Länkar:

 

Sammankomster fler än 50 personer

Stockholmsstad om sammankomster

Information från GF-Öst

Folkhälsomyndigheten  Information till Idrottsanläggningar


Gällande vår mission att hitta nya intäktskällor så har ni varit helst fantastiska med att hitta kreativa lösningar samt varit otroligt hjälpsamma! TACK TACK TACK. Vi har sålt slut på de guld/svart shoppingbagarna, vi har sålt 134 stödbiljetter till HGTC, många ledare som har valt att avstå arvode eller de som har avstått från arvode tidigare valt att betala träningsavgiften(gäller barn o bredd) och vi har fått in många fina monetära bidrag. <3  Med de olika aktiviteterna vi gör,  har vi lyckats samla in ca 67 000:-. på en dryg vecka. Det kommer fler aktiviteter efter påsk men  vi tittar även på de olika ekonomiska paketen som regeringen erbjuder i form av t ex  sänkta arbetsgivaravgifter och bidrag till idrottsrörelsen. 


Glöm inte att vara med säljkampanjen vi har tillsammans med Ravelli! 167 sålda paket så här långt. Vi har kommit en bit på väg och har en bit kvar. Men efter första veckan har det ljusnat betydligt. :-)


Ha en fin onsdagkväll 


Hammarbygymnasterna


Uppdaterade riktlinjer kring träning
2020-03-30 19:38
Hej igen,

igår lovade vi att återkomma med mer information kring våra riktlinjer för att minska smittspridning. För att hinna gå igenom alla åtgärder som vi vill/behöver ta återkommer vi på onsdag alt torsdag istället. 

Vi fortsätter som tidigare, utifrån Folkhälsomyndighetens riktlinjer och använder oss av en stor mängd sunt förnuft.

Vänliga hälsningar,

Hammarbygymnasterna
Uppdatering Covid-19 den 29 mars 2020
2020-03-29 18:17
Hej Alla,

I fredags fattade regeringen beslut att ytterligare begränsa antalet deltagare på sammankomster och offentliga tillställningar från 500 till 50 personer. Förbudet gäller alla tävlingar samt uppvisningar i idrott som samlar fler än 50 personer på samma plats vid samma tidpunkt. Förbudet gäller INTE vanlig träningsverksamhet som är riktad mot våra medlemmar. Det betyder att vi fortsätter med vår träning.

Med det sagt betyder inte det att vi inte jobbar för att minska smittspridningen så mycket som möjligt. Imorgon kommer vi ut med tydligare riktlinjer. Att tänka på så länge:

 • Håll er uppdaterade på läget
 • Tänk på att hålla god handhygien
 • Vi tar inte på varandra i onödan (Kramas eller "Highfivar")
 • Vi gör rent alla redskap som vi använder.
 • Och vi stannar hemma vid minsta symptom

Hoppas ni får en fin söndagkväll .... och vi hörs imorgon.
Covid-19 den 27 mars 2020
2020-03-27 17:48
Idag har det kommit ut nya riktlinjer gällande allmänna och offentliga sammankomster. Från 500 till max 50 personer.  Vi återkommer kring hur det kommer påverka vår verksamhet så fort Riksidrottsförbundet har förtydligat sina riktlinjer. 

Må gott och ha en riktigt trevlig helg!
Vilket engagemang!! lägesrapport - samt uppdatering Covid-19
2020-03-26 17:02
Hej igen,

Det med varmt hjärta och stort leende som vi skriver dagens uppdatering. Efter förra nyhetsbrevet, där vi beskrev vårt ekonomiska läge, har vi fått otroligt många heja rop och engagemanget från er medlemmar har varit magiskt.

Ni är en massa sanna idésprutor där ute :-) Vi har fått tips på allt från disktrasor, supportbiljetter, att ta emot gåvor till tips på sponsorer och samarbeten. Vi tar emot varenda förslag med glädje och jobbar vidare med dessa. 

Planen framöver, är att en gång i veckan återkomma med en uppdatering kring vår ekonomiska situation, så alla kan följa vår gemensamma resa till att hitta nya intäktskällor. Vi har börjat bra :-)  Efter tisdag och onsdag är läget följande (Idag är alltså INTE inräknat):

 • Vi har sålt totalt 69 stycken HG-bagar limited edition, köp inga fler så länge, vi ska kolla om vi har några kvar efter idag :-) Väldigt goda nyheter.
 • Vi har sålt 62 supportbiljetter till HGTC. WOW! fortsätt att supporta :-) Swish 123 175 65 35 - 120sek skriv HGTC
 • Vi har fått sponsring och gåvor för runt 11 000sek. Swish 123 175 65 35 valfritt belopp skriv GÅVA
 • Förutom att ALLA våra ledare har varit helt fantastiska under den här utmanande perioden, så har en hel del ledare till och med valt att avstå från denna termins arvode. :-)
 • Under dessa 2 dagar, har vi lyckats få ihop mer än 30 000! Vi har dessutom precis börjat sälja våra Ravellipaket. Det ska bli spännande att se hur det går, och hjälp era gymnaster sälja dessa. 
 •  Vi kommer att  hålla er uppdaterade med små inlägg på vår FB-sida samt via vårt instakonto, @hammarbygymnasterna_official både i flödet samt på stories.

Covid-19

Vi fortsätter vår träning som planerat, men det fortsatt viktigt att stanna hemma vid minsta förkylningssymptom och att vara hemma minst 2 dagar efter tillfrisknande. 

Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.  Blir det förändringar, anpassar vi oss efter dessa samt att vi kommer att hålla er uppdaterade på utvecklingen. Vi tittar på Presskonferensen som hålls av Folkhälsomyndigheten varje dag och vi uppmanar att alla håller sig så uppdaterade med relevant information så gott det bara går. 

Må bra alla, och åter igen STORT TACK!Nyheter från våra grupper
Trupp 40, 06/04 23:36 
Trupp 43, 04/04 22:53 
Trupp 37, 04/04 10:33 
Trupp 25, 03/04 19:57 
Trupp 43, 02/04 22:51 
 
Börja träna gymnastik
Direktanmälan VT20
Facebook
Instagram
Vår webshop
Våra sponsorer