SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Manlig AG

Välkommen till vår sida för Manlig AG

Manlig Artistisk Gymnastik som ofta förkortas MAG är en tävlingsdisciplin med de klassiska redskapen Fristående, Bygelhäst, Ringar, Hopp, Barr och Räck och utövas uteslutande av män. I Hammarbygymnasterna har vi grupper från 6 års ålder upp till Seniorgymnaster. 

 
I MAG handlar det mesta om kraft eller Power som man brukar säga i träningskretsar. Enorm relativ styrka och exceptionell explosivitet kännetecknar en Manlig AG gymnast mer än något annat och från dag ett börjar nybörjaren att träna upp sin styrka men även flexibilitet och koordination.
 
Inom MAG så ordnas våra grupper utefter gymnasternas förmågor gällande just kraft, flexibilitet och koordination då träningsformer och övningar man kan träna in vitt skiljer sig åt beroende på gymnastens nuvarande förmågor. Vi behåller också på detta sätt våra gymnaster längre inom sporten då utmaningarna för alla, oavsett utgångsläge, är tillräckligt enkla för att inte bli hopplösa och tillräckligt svåra för att inte bli tråkiga.
 
Titta gärna in på vårt instagramkonto där det finns en hel del filmklipp från våra MAG grupper.
hg_manligag och Hammarbygymnasterna_official
 
HG Svenska Cupen mästare
2022-11-28 11:50

Vid Svenska Cupen helgen i Halmstad blev det inte mindre än 6 guld av 8 möjliga för vår manliga elit. 

Kim Wanström Svensk Mästare
2021-09-18 18:04

Kim Wanström blev idag Svensk Mästare i Manlig AG mångkamp efter en helt lysande insats med personbästa 79,050.

2 dagar kvar till årets SM
2019-06-24 15:32
HGs SM gymnaster från vänster: Karl Idesjö, William Broman, Henrik Schröder, Adam Björs, Filip Kull, Kim Wanström. (Vitalijs Kardasovs och David Grigoryan saknas på bilden)
På onsdag avgörs årets SM i mångkamp och kval till torsdagens grenfinaler. Grenfinalerna sänds direkt på SVT med start kl 12.00.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Klubbkläder