SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling

Vad är Manlig Artistisk Gymnastik

Manlig Artistisk Gymnastik som ofta förkortas MAG är en tävlingsdisciplin med de klassiska redskapen Fristående, Bygelhäst, Ringar, Hopp, Barr och Räck och utövas uteslutande av män. I Hammarbygymnasterna har vi grupper från 6 års ålder upp till Seniorgymnaster. 

 
I MAG handlar det mesta om kraft eller Power som man brukar säga i träningskretsar. Enorm relativ styrka och exceptionell explosivitet kännetecknar en Manlig AG gymnast mer än något annat och från dag ett börjar nybörjaren att träna upp sin styrka men även flexibilitet och koordination.
 
Inom MAG så ordnas våra grupper utefter gymnasternas förmågor gällande just kraft, flexibilitet och koordination då träningsformer och övningar man kan träna in vitt skiljer sig åt beroende på gymnastens nuvarande förmågor. Vi behåller också på detta sätt våra gymnaster längre inom sporten då utmaningarna för alla, oavsett utgångsläge, är tillräckligt enkla för att inte bli hopplösa och tillräckligt svåra för att inte bli tråkiga.
 
Titta gärna in på vårt instagramkonto där det finns en hel del filmklipp från våra MAG grupper.
hg_manligag och Hammarbygymnasterna_official
 
Klubbkläder