SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Blå 1

Välkommen till Hammarbygymnasterna Trupp Blå 1
Trupp Blå 1 består av ett gäng härliga gymnaster födda 2013-2015
 
Sammanfattning av föräldramötet 2023
2023-09-12 16:57

 

 • Kallelser: Var noga med att svara på kallelserna som skickas ut inför träningarna. Speciellt om ni inte kommer. Detta för att vi ska kunna planera träningen samt en säkerhet för barnen om de oväntat inte dyker upp på träningen kan vi kontakta er föräldrar. (Vi räknar obesvarade kallelser som att ni kommer på träningen). Om ni svarat att ni kommer på träningen men får förhinder precis innan - meddela oss så att vi vet.

 

 • Smycken: Innan ni kommer till träningen, ta av smycken och örhängen! eller tejpa över örhängena. Detta av säkerhetsskäl, då man kan fastna när man passar. Sätt också upp håret. Tips, ha alltid extra hårsnoddar med er. Man kan ha dem runt vattenflaskan så glömmer man inte. 

 

 • Skador: om ni redan vet innan träningen att ert barn har ont eller skadat sig, informera oss ledare. Så att vi vet. Det har skett ett antal gånger att gymnasten får "ont" under träningen när vi gör något hen inte tycker är så kul och då får man sitta på sidan/göra något annat. Sedan när vi bytt redskap eller ska leka så har gymnasten helt plötsligt inte ont längre. Men man kan inte välja när man har ont  så har en gymnast skadat sig får den personen inte heller vara med på lek. 

 

 • Sömn, kost och hälsa: Vi vill påminna om att gå och lägga sig i tid på kvällarna (även om vi vet att ni föräldrar inte kan styra över att ert barn verkligen somnar). Speciellt på fredagskvällen inför lördagsträningen eftersom vi upplevt att många är trötta på lördagsträningen redan när de kommer dit. Lika viktigt är att äta en bra frukost innan. Men absolut är det tillåtet att ha dagar då man är lite trött. Men eftersom det är redskapsträning på lördagar så är det av säkerhetsskäl viktigt att inte vara trött eftersom skaderisken då ökar. 

 

 • Fruktpaus: Vi vill påminna om att man inte får ta med sig sötsaker till fruktpausen. Håll er till frukt. Bars gjort på havre/frön eller liknande är okej men inga choklad bars.

 

 • Puberteten: Vi kommer att prata med gymnasterna om ämnen såsom puberteten och hbtq för att skapa en tryggare miljö på träningarna. De är i åldrarna då vissa går in i puberteten och vi vill att de ska känna sig trygga med att komma och prata med oss om de behöver hjälp.

 

 • Föräldragrupper: Vi kommer att maila ut ett formulär ni föräldrar får fylla i angående vilket ansvarsområde ni vill vara med och hjälpa till med. Mer info kommer.

 

 • Dräkter: Vi har kollat av i gruppen hur många som vill ha dräkt på tävling. Majoriteten har röstat för att ha dräkt men vi tar fortfarande hänsyn till de som var lite osäkra. Dräkt är ganska dyrt men det finns kanske möjlighet att köpa begagnade dräkter från äldre gymnaster i föreningen. Vi återkommer om/när det blir aktuellt med inköp av dräkt.

 

 • Lagkassan: Varje lag har sin egen lagkassa där alla gymnaster hjälps åt att samla in pengar till t.ex läger, dräkter, aktiviteter osv. Det finns inget krav på specifik summa, utan ni föräldrar får komma överens om vad och hur mycket  ni vill sälja. Det är inget vi ledare har hand om.

 

 • Intresseanmälan för nya gymnaster: Det finns en intresseanmälan att få börja i trupp. Och där får man betala en summa för att stå i kö till en trupp. Det har kommit nya regler så därför kan vi inte längre ge förtur till exempelvis gymnasters kompisar som vill börja i vår grupp. Så vänd er i så fall till föreningen.

 

 • Tävlingar denna termin:  Sol-cupen 18-19 november Brännkyrkahallen.. BG-bucklan 2-3 december i Enskedehallen.

 

 • Tävlingsnivå: Vi tävlar just nu på nivå 8. Vi vill att så många gymnaster som möjligt ska tycka det är kul med gympa. Både när det gäller att träna och tävla. På denna nivå får alla en deltagarmedalj (och vi ledare får feedback av domarna, både bra saker och saker vi ska öva mer på). Detta har Gymnastikförbundet bestämt för att försöka behålla gymnasterna inom sporten. Vår grupps huvudsakliga mål med tävlingarna just nu är att ha kul och att gymnasterna ska bli vana och bekväma med att tävla och bli bedömda av domare. 

 

Vi har som mål att eventuellt i slutet av VT24 prova att tävla nivå 7 (i redskaps grenarna) eftersom det är då man börjar med poäng och placeringar vilket det finns ett önskemål om i gruppen. Men det finns vissa krav på övningar man ska klara av att köra och vi har fortfarande lite att jobba med så att alla som vill tävla ska kunna få vara med. Vilket är det viktigaste för oss. Vi kommer inte fördela gymnasterna efter nivå i gruppen utan alla som vill tävla ska få göra det. 

 

Just friståendet är dock lite speciellt eftersom alla har sin plats och det är ett bestämt antal platser för att man ska få ihop formationer men vi förbereder oss långt innan tävling för att se till så att de som vill köra fristående ska få göra det. Men vill man inte så behöver man inte heller.

 

Lite överkurs men detta bedöms på tävlingar : C-poäng (kompositionspoäng - handlar om att gymnasterna kör korrekt övningar som vi bestämt innan och lämnat in till domarna) D-poäng (svårighetspoäng - olika övningar ger olika höga poäng, kör man inte en övning korrekt får man avdrag) E-poäng (utförandepoäng- hur snyggt man kör en övning. T.ex är volten hög och man sträcker på sig ordentligt blir poängen bättre).

 

 • Vi håller på att leta efter ungdomsledare till truppen för att det brukar vara väldigt givande.

 

 • Vi har ambitioner om att i framtiden tävla Wisbycupen i Visby. Samt att vi kommer ha fler läger i framtiden så det kan vara en god idé att försöka öva/vänja sig vid att sova över hos andra. Senaste lägret fick vi ringa en del samtal hem.

 

 • Övriga viktiga datum: 
 • Höstlov vecka 44. 
 • Vi har vår egen Juluppvisning vecka 50, 11 december. Hammarbygymnasterna har en gemensam juluppvisning också men den krockar med BG-bucklan som vi ska tävla.
 • HG-galan 25-26/5 2024

 

Info HG-galan 2023
2023-05-06 14:41

HG-galan är vår förenings årliga uppvisning där både truppgymnaster, GFF gymnaster och AG-gymnaster får visa upp sig. Årets tema är Broadway där kända musikaler kommer illustreras i gymnastiken. Vår grupp kommer tillsammans med en annan grupp framträda musikalen Hairspray.

 

Dag: 28 maj

Plats: Åkeshovshallen, Bergslagsvägen 60, Bromma

(Maps: https://goo.gl/maps/LcciXA1mbVmrqAaC9 )

Samling för gymnaster: 15:00 utanför hallen för att gå in tillsammans

 

Föreställning:

Vi är med i föreställning 3 som börjar kl 17:00 (publikinsläpp 16:40). Sluttid: 18:30

 

Biljetter:

Biljetterna kommer säljas via swish i entrén. Det går även att förköpa biljetter (visa betalning). Biljetten gäller endast på angiven föreställning dvs, en biljett för varje föreställning.  Swishnummer: 123-175 65 35

Vuxen 110 kr (över 16 år)

Barn 50 kr (under 16 år)

Gratis för små barn som sitter i knät

 

OBS! Inga barnvagnar får tas med in i själva uppvisningshallen.

 

Upphämtning:

Sker på samma ställe som samlingsplatsen.

 

Kläder:

Temat i år är Broadway och vi har fått musikalen Hairspray (2007).

Förslagsvis: färgglada kläder och diadem (om ni har) som ska sitta ordentligt.

(om möjligt, se gärna filmen hemma).

 

Liten checklista:

 • Kom omklädd till uppvisningen
 • Vattenflaska
 • Frukt, macka (liknande förtäring) då det blir ganska mycket väntan för gymnasterna.
 • Tofs (för att sätta upp håret - valfri frisyr)
 • Lämna värdesaker hemma (eget ansvar om man tar med)
 • Inga smycken (örhängen, halsband, armband)
 • Glatt humör :)

 

_____________________________________________________________________

 

Ansvar:

Alla grupper har fått ett ansvar liksom under HGTC. Våran grupp har fått uppgiften att baka till cafeterian. Varje gymnast bakar varsitt bakverk som ska säljas. Det kan vara allt från småkakor till bullar.

 

Bakverken ska lämnas kl. 9:00 i Åkeshovshallen till en ansvarig vuxen från Trupp Röd 4. Det kommer finnas en lista som ni bockar av när ni lämnat bakverket. Förslagsvis att ni lämnar alla bakverk till en person på lördagen 27 maj (under träningen) som lämnar dem på söndag morgon.

 

Alla bakverk ska helst vara lika stora och förpackas i exempelvis cellofanpapper med ett snöre (eller liknande). Bakverken ska delas med 3,4 eller 6 st i varje förpackning. Inga nötter pga. allergier!  

 

Skriv gärna en lapp med innehållsförteckning med tanke på specialkost. Inga förpackade/ inslagna bakverk kommer inte att kunna säljas.

 

Eftersom det är fler grupper än Blå1 som ska baka har vi fått rekommendationen att baka kladdkaka i långpanna och dela i lika stora bitar. 

 

Liknande bakverk funkar också ex. brownies, men också småkakor som ex. syltkakor, schackrutor, drömmar, chokladsnittar, kolasnittar.

 

Vill ni diskutera vidare på detta finns WhatsApp gruppen som ni föräldrar är med i.

Info HGTC 2023
2023-03-04 14:37

Hej alla gymnaster och föräldrar!

Det börjar närma sig årets HGTC som vi ska delta i. Vi hoppas att ni är lika taggade som oss ledare. Här nedan kommer informationen om tävlingen.

 

Datum: Lördag 18 mars 2023

Plats: Enskedehallen, Gullmarsplan

 

Tider:

07:15 Samling utanför hallen (speciellt om du behöver hjälp med håret)

07:30 Insläpp deltagare + publik

08:00 Förträning börjar

09:25 Defilering + tävlingsstart

11:45 Prisutdelning

 

Upphämtning sker på samlingsplatsen efter tävlingen.

 

Frisyr och kläder:

- För tillfället kommer vi ha samma frisyr och kläder, två inbakade flätor.

- Frisyr: Två inbakade flätor (hjälp finns på plats).

- Kläder: HG-tröjan och HG-tightsen, Röda HG-jackan och svarta strumpor.

 

Packlista:

- Röd HG-jacka

- HG-tröjan

- HG-tights

- Svarta strumpor

- Vattenflaska

- Borste, tofsar ev. hårspray (för dem som behöver hjälp med flätor på plats)

- OBS! Frukt, macka eller liknande förtäring då det kan bli väntetid och behövs fyllas på med energi. INGA NÖTTER!

 

Regler:

- Inga smycken (ta av örhängen, armband, halsband)

- Om du inte måste ha mobil så lämna den hemma

- Vi peppar varandra och har kul! :) 

 

Entrépris publik:

Vuxen per dag: 100kr

Barn per dag: 50kr (max 10 år)

Barn som sitter i knät: gratis

 

Försäljning

- Det finns en kafeteria precis i huvudentrén (där publiken går in).

- Betalning i entré och kafeteria tar endast Swish

- Det finns: korv, toast, dryck, godis, frukt, kaffe, fika m.m.

 

Föräldramöte 20/09/2022
2022-09-21 11:21
 • Träningsperioder
  • Planering och de olika perioderna

Första perioden: redskapsträningarna kör vi mycket styrka och grunder för att bygga upp kroppen. Vi bryter ner övningarna i små delar, kör mycket stationer. Fokusen ligger på teknik och styrka. Under friståendeträningarna övas det på att hitta takten till olika låtar, övar på olika rörelser (mjuka,hårda, kantiga osv) Stationer med friståendesvårigheter.

 

Andra perioden: Tävlingsträning - kör tävlingsvarv i ström, tävlingslandningar. Kör hela friståendet i sin helhet, övar på att dansa tillsammans.

 

Tredje perioden: Efter tävling - nu är vi redo att utmana oss på nya övningar samt bli starkare. Mer lek.

 

  • Vissa upplever övningar som för enkla

Det är en sak när gymnasterna är redo och det är en sak när vi ledare anser att de är redo. Gymnasterna kan vara redo mentalt men inte fysiskt eller tekniskt sätt. Vi försöker ge både positiv feedback och det dem kan göra bättre. Vissa kanske tolkar den positiva feedbacken som att de "klarat av" övningen men vi måste ta saker steg för steg, all negativ feedback kan inte komma på en gång, då blir det rörigt.

 

  • Övningar

En övning kan nästan aldrig bli perfekt. Det är svårt att lära om och därför är det viktigt att grunderna sitter. Exempel: gymnasterna ska lära sig rondat. Efter rondaten ska de lära sig flickis och efter flickis - en salto. Om rondaten inte sitter så kommer det att ta stopp tillslut. 

 

  • Mål (Träningsmodellen: blå sektion - träna på att träna)

Det viktiga i denna åldern är att barnen ska få röra på sig och att ha kul. Därför försöker vi vara kreativa och göra roliga stationer och leka för att träningen ska bli roligare. Men samtidigt så är vi en tävlingsgrupp och vi vill bygga en ordentlig grund för att de 

gymnasterna som vill fortsätta en längre tid ska få förutsättningarna att nå långt.

 

  • Skillnad mellan AG och Trupp

AG: Man tränar oftast i mindre grupper, har mer individuell träning och enbart individuell tävling, på AG är de väldigt petiga och tränar utefter steg. I Kvinnlig AG (KVAG) ingår redskapen: barr, bom, fristående och hopp.

 

Trupp: Vi tävlar på hopp/trampett, fristående och matta/tumbling. Under träningarna, i trupp, har vi tillgång till trampoliner, fasttrack och luftgolv.

 

  • Skillnad på fristående och redskap

Fristående (alla ska dansa samtidigt till samma takt och rörelse)

Redskap (mer volter). 

 • Sömnt, kost, hälsa
  • Sömn: Vi har hört från många gymnaster att de lägger sig sent runt 10-12 (främst på fredagar) och går upp tidigt, vilket gör att många är trötta när de kommer till träningen. Detta gör att de har svårt att koncentrera sig vilket också lätt leder till skador.
  • Kost: Vi vill gärna att gymnasterna äter någonting innan träningarna. Speciellt på tisdagar eftersom vi tränar senare. Om man inte hinner med mat så ät gärna något mellis aktigt. Och på lördagar, ät ordentligt med frukost. Detta för att gymnasterna behöver energi. För vi märker att vi behöver ta frukt pausen tidigt annars.
  • Hälsa: Vi vill att gymnasterna ska ha ett bra allmäntillstånd, och inte må dåligt när de kommer till träningen. Vi vill att gymnastiken inte bara ska vara en plats för träning utan även att ställe där gymnasterna ska känna sig hemma. Därför pratar vi både enskilt och i grupp om hur de mår, om de är trötta/ pigga osv. Vi har även pratat lite puberteten med dem i grupp för att vi ska vara öppna om även sådana saker och att gymnasterna ska känna att de kan prata med oss om livet generellt och inte bara gymnastik.

 

 • Skador
  • Skador förekommer inom gymnastik.
  • Vanligaste skador är stukningar och överbelastningar. 
  • Skillnad på stukning och skrapsår/blåmärke. Vi har märkt att många säger att de inte kan köra en övning pga yttre sår. Såklart tar vi hänsyn till om en gymnast har ont men man kan göra övningar även fast man t.ex har ett blåmärke/ sår på armen. • Föräldragrupper
  • Lagkassa, 2 personer (Behövs)
  • Klädgruppen, 2-4 personer (Full)
  • Aktiviteter, 3-4 personer (1-2 behövs)
  • Resor, 3-4 personer (1 behövs)
  • Insamling till lagkassa, 5-6 personer (Behövs) • Tävling
  • December - BG bucklan i Enskedehallen (samma nivå som förra gången, 9). 
  • Nästa termin satsar vi på högre nivå. 
  • Detta pga att vi ska få tid att öva in nya och svårare övningar att tävla på.  • Information
  • Hemsidan: Hammarbygymnasterna Trupp Blå 1 ,logga in så hittar ni all information om våran grupp och kontaktinformation.
  • Appen sportadmin, svara framförallt om ni inte kan komma på träning. Appen och hemsidan har samma inloggningsuppgifter.
  • Träningstider (nästa termin kommer vi byta till att vara i Enskedehallen 10,30 - 13,00 istället för Mälarhöjdshallen).
  • Fördelningen av halltider är upp till RF (riksidrottsförbundet) och IF (idrottsförvaltningen), det är en process i flera steg. • Aktiviteter utöver gymnastiken
  • ex. klättring, utomhusaktiviteter, samträna med annan grupp. • Utvecklingssamtal
  • Vi kommer börja ha korta utvecklingssamtal enskilt med gymnasterna för att få höra deras tankar och mål med gymnastiken. • Övrigt
  • Ledarna lämnar alltid hallen sist, kom i tid för hämtning
  • Höstlov v.44
  • Inställd träning den 1:a oktober
  • För övriga frågor kan ni maila eller ta tag i oss ledare innan/ efter träning
 •  

 

 

Kontaktuppgifter

Tuva Söderberg

Mail: tuva.1234.soderberg@gmail.com

Mobil: 0760366893 

 

Emma Törnvall

Mail: tornvallemma@gmail.com

Mobil: 0725006262

 

Julia Rönner

Mail: julle.ronner1947@gmail.com 

Mobil: 0708134996

 

Diella Enecrona

Mail: diella.enecrona@gmail.com

Mobil: 0700241500

 

Information om Vikingacupen
2022-05-22 21:38

Hej på er! Vad kul det var på HG-galan med er, ni gymnaster var jätteduktiga och vi hoppas att ni föräldrar tyckte det var en bra uppvisning. Men nu börjar det närma sig terminens sista tävling så här kommer information om den.

 

Datum: Lördagen 4/6

Plats: Gångsätrahallen, Läroverksvägen 54, Lidingö

 

Tider

Vi samlas kl 11:00 utanför entrén till hallen. 

(De som behöver hjälp med frisyr får komma 10:45, ta även med hårartiklar (tofsar, borste ev.hårspray)).

Förträningen börjar 12:20 

Tävlingen börjar 13:00 

Prisutdelning ca 14:30 

 

Upphämtning efter tävling sker där vi samlades innan tävlingen.

 

Vi tävlar i klass Embla. Följ länken för tävlingsordning: https://www.laget.se/vc/Document/Download/1877651/9976919 

 

Inträde och betalning:

- Vuxen 80 kr, barn (max 16 år) 40 kr, småbarn (max 1 meter) gratis.

- Det kommer att finnas en kafeteria i hallen.

- Betalning i entrén och kafeterian kan ske med Swish eller kontanter.

 

Frisyr och kläder:

Vi tävlar med samma frisyr och kläder som vi gjorde förra tävlingen. Dvs: 

Frisyr: Två inbakade flätor.

Kläder: HG-tröja och HG-tightsen. HG-jackan samt svarta strumpor till defileringen.

 

Packlista:

Röda HG-jackan 

HG- tröjan

HG- Tightsen

Svarta strumpor

Vattenflaska 

Obs! Frukt, macka, yoghurt eller dylikt då det kan bli mycket väntan och bra med att fylla på med energi.

 

Regler:

Inga smycken (inga örhängen, armband, halsband)

Om du inte måste ha mobil lämna den hemma. 

Vi är positiva, stöttar varandra.

Vi hejar på de andra lagen och på varandra.

 

Vägbeskrivning Gångsätrahallen

Adress till Gångsätrahallen: Läroverksvägen 56

(Gångsätrahallen ligger i anslutning till Christinaskolan)

 

Med kollektivtrafik till Gångsätra

Ta tunnelbanans röda linje till Ropsten. Därifrån tar man enklast buss 206 till stationen Svalvägen. Busshållplatsen ligger precis utanför Gångsätrahallen.

Man kan också ta Lidingöbanan till Larsbergs station, som ligger ca 200 m från Gångsätrahallen. 

 

Med bil

På Lidingöbron, följ skyltning mot Gåshaga (= rakt fram). Följ Gåshagaleden/ Södra Kungsvägen tills du kommer till den andra stora rondellen, där det är skyltat mot bl a Gångsätra. Sväng vänster i rondellen, in på Läroverksvägen. Gångsätrahallen syns då rakt fram på vänstra sidan av vägen.

 

Parkering

Det är förbjudet att parkera utanför markerade platser vid hallens entré! Detta område måste hållas fritt för utryckningsfordon! Parkeringsvakter kontrollerar

området regelbundet och delar ut böter. Fler P-platser finns på parkeringen nedanför Lidingö Sjukhus, ca 200 m från hallen. Infart till den parkeringen sker från Högsätravägen, till höger strax efter rondellen, innan du kommit fram till hallen. OBS att P-skiva behövs.

 
Klubbkläder