SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling

Multigymnastik
"Multigymnastik" är Hammarbygymnasternas koncept för träningsgymnastik där man blandar moment från olika gymnastikdiscipliner. Tanken är att ge en så allsidig träning som möjligt för att göra den både rolig och variationsrik. En av multigymnastikens viktigaste grundtankar är att inte begränsa utövarna till ett mindre antal moment som i de traditionella gymnastikdisciplinerna.
 
Det finns inga regler för vilka discipliner man fokuserar på utan man utgår ifrån vilka övningar som utövarna i gruppen tycker är roligast.
 

Historia

Konceptet skapades av tränaren Stefan Gustavsson som för många år sedan bestämde sig för att tänka nytt och skapade då en grupp för gymnaster som vill satsa utan att tävla. Gruppen blev klubbens första multigymnastikgrupp och fick namnet "Legendariska grupp 69".
 
Historiskt så har det varit så att nivån på tävlingsgrupper har varit mycket högre än träningsgrupper men den här gruppen har visat att att det kan vara precis tvärt om. För att få en bättre bild av vad multigymnastik kan innebära när man hållit på en lite längre stund så kan man titta in på gruppens Instagramkonto:
 
Fördelar
En av de främsta fördelarna med multigymnastik är att vi inte alls drabbats av det vanliga problemet inom gymnastiken att de äldre utövarna (som börjar närma sig gymnasieålder) slutar med gymnastiken. Det verkar som den stora variationen i övningar gör att det hela tiden finns nya områden som är spännande att testa på och att utövarna inte känner sig "mätta" på gympa.
 
En annan stor fördel är att den stora variationen i träning, i kombination med klok styrketräning, har fått effekten att de förslitningsskador som ofta förekommer inom gymnastiken har blivit extremt sällsynta.
 
Våra grupper
Hammarbygymnasterna har idag ytterligare fem multigymnastikgrupper:
Grupp 71 (2007-2009)
Grupp 72 (2006-2007)
Grupp 73 (2008-2011)
Grupp 74 (2011-2012)
 
Börja med multigymnastik:

För att börja med multigymnastik så behöver du ha tränat gymnastik eller annan relevant idrott tidigare, klicka här för att göra en intresseanmälan: Anmälningsfomulär

 

Om du inte har någon tidigare erfarenhet är du välkommen till någon av våra andra grupper. Klicka här för mer information: https://www.hammarbygymnasterna.se/sida/?ID=328019 

 
 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Klubbkläder