SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Blå 1

Sammanfattning av föräldramötet 2023
2023-09-12 16:57

 

 • Kallelser: Var noga med att svara på kallelserna som skickas ut inför träningarna. Speciellt om ni inte kommer. Detta för att vi ska kunna planera träningen samt en säkerhet för barnen om de oväntat inte dyker upp på träningen kan vi kontakta er föräldrar. (Vi räknar obesvarade kallelser som att ni kommer på träningen). Om ni svarat att ni kommer på träningen men får förhinder precis innan - meddela oss så att vi vet.

 

 • Smycken: Innan ni kommer till träningen, ta av smycken och örhängen! eller tejpa över örhängena. Detta av säkerhetsskäl, då man kan fastna när man passar. Sätt också upp håret. Tips, ha alltid extra hårsnoddar med er. Man kan ha dem runt vattenflaskan så glömmer man inte. 

 

 • Skador: om ni redan vet innan träningen att ert barn har ont eller skadat sig, informera oss ledare. Så att vi vet. Det har skett ett antal gånger att gymnasten får "ont" under träningen när vi gör något hen inte tycker är så kul och då får man sitta på sidan/göra något annat. Sedan när vi bytt redskap eller ska leka så har gymnasten helt plötsligt inte ont längre. Men man kan inte välja när man har ont  så har en gymnast skadat sig får den personen inte heller vara med på lek. 

 

 • Sömn, kost och hälsa: Vi vill påminna om att gå och lägga sig i tid på kvällarna (även om vi vet att ni föräldrar inte kan styra över att ert barn verkligen somnar). Speciellt på fredagskvällen inför lördagsträningen eftersom vi upplevt att många är trötta på lördagsträningen redan när de kommer dit. Lika viktigt är att äta en bra frukost innan. Men absolut är det tillåtet att ha dagar då man är lite trött. Men eftersom det är redskapsträning på lördagar så är det av säkerhetsskäl viktigt att inte vara trött eftersom skaderisken då ökar. 

 

 • Fruktpaus: Vi vill påminna om att man inte får ta med sig sötsaker till fruktpausen. Håll er till frukt. Bars gjort på havre/frön eller liknande är okej men inga choklad bars.

 

 • Puberteten: Vi kommer att prata med gymnasterna om ämnen såsom puberteten och hbtq för att skapa en tryggare miljö på träningarna. De är i åldrarna då vissa går in i puberteten och vi vill att de ska känna sig trygga med att komma och prata med oss om de behöver hjälp.

 

 • Föräldragrupper: Vi kommer att maila ut ett formulär ni föräldrar får fylla i angående vilket ansvarsområde ni vill vara med och hjälpa till med. Mer info kommer.

 

 • Dräkter: Vi har kollat av i gruppen hur många som vill ha dräkt på tävling. Majoriteten har röstat för att ha dräkt men vi tar fortfarande hänsyn till de som var lite osäkra. Dräkt är ganska dyrt men det finns kanske möjlighet att köpa begagnade dräkter från äldre gymnaster i föreningen. Vi återkommer om/när det blir aktuellt med inköp av dräkt.

 

 • Lagkassan: Varje lag har sin egen lagkassa där alla gymnaster hjälps åt att samla in pengar till t.ex läger, dräkter, aktiviteter osv. Det finns inget krav på specifik summa, utan ni föräldrar får komma överens om vad och hur mycket  ni vill sälja. Det är inget vi ledare har hand om.

 

 • Intresseanmälan för nya gymnaster: Det finns en intresseanmälan att få börja i trupp. Och där får man betala en summa för att stå i kö till en trupp. Det har kommit nya regler så därför kan vi inte längre ge förtur till exempelvis gymnasters kompisar som vill börja i vår grupp. Så vänd er i så fall till föreningen.

 

 • Tävlingar denna termin:  Sol-cupen 18-19 november Brännkyrkahallen.. BG-bucklan 2-3 december i Enskedehallen.

 

 • Tävlingsnivå: Vi tävlar just nu på nivå 8. Vi vill att så många gymnaster som möjligt ska tycka det är kul med gympa. Både när det gäller att träna och tävla. På denna nivå får alla en deltagarmedalj (och vi ledare får feedback av domarna, både bra saker och saker vi ska öva mer på). Detta har Gymnastikförbundet bestämt för att försöka behålla gymnasterna inom sporten. Vår grupps huvudsakliga mål med tävlingarna just nu är att ha kul och att gymnasterna ska bli vana och bekväma med att tävla och bli bedömda av domare. 

 

Vi har som mål att eventuellt i slutet av VT24 prova att tävla nivå 7 (i redskaps grenarna) eftersom det är då man börjar med poäng och placeringar vilket det finns ett önskemål om i gruppen. Men det finns vissa krav på övningar man ska klara av att köra och vi har fortfarande lite att jobba med så att alla som vill tävla ska kunna få vara med. Vilket är det viktigaste för oss. Vi kommer inte fördela gymnasterna efter nivå i gruppen utan alla som vill tävla ska få göra det. 

 

Just friståendet är dock lite speciellt eftersom alla har sin plats och det är ett bestämt antal platser för att man ska få ihop formationer men vi förbereder oss långt innan tävling för att se till så att de som vill köra fristående ska få göra det. Men vill man inte så behöver man inte heller.

 

Lite överkurs men detta bedöms på tävlingar : C-poäng (kompositionspoäng - handlar om att gymnasterna kör korrekt övningar som vi bestämt innan och lämnat in till domarna) D-poäng (svårighetspoäng - olika övningar ger olika höga poäng, kör man inte en övning korrekt får man avdrag) E-poäng (utförandepoäng- hur snyggt man kör en övning. T.ex är volten hög och man sträcker på sig ordentligt blir poängen bättre).

 

 • Vi håller på att leta efter ungdomsledare till truppen för att det brukar vara väldigt givande.

 

 • Vi har ambitioner om att i framtiden tävla Wisbycupen i Visby. Samt att vi kommer ha fler läger i framtiden så det kan vara en god idé att försöka öva/vänja sig vid att sova över hos andra. Senaste lägret fick vi ringa en del samtal hem.

 

 • Övriga viktiga datum: 
 • Höstlov vecka 44. 
 • Vi har vår egen Juluppvisning vecka 50, 11 december. Hammarbygymnasterna har en gemensam juluppvisning också men den krockar med BG-bucklan som vi ska tävla.
 • HG-galan 25-26/5 2024

 


Nyhetsarkiv
Info HG-galan 20232023-05-06 14:41
Info HGTC 20232023-03-04 14:37
Information om HG-galan2022-05-04 23:00
HGTC 20222022-03-20 17:31
HGTC 19 Mars2022-03-12 22:05
Höstterminen 20212021-08-12 20:16
 
Klubbkläder