SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Blå 3

Välkommen till Hammarbygymnasterna Trupp Blå 3
 
Nytt Fristående inför tävling
2023-09-19 16:06

Hej gymnasterna håller på att lära sig ett nytt fristående till låten ’Safari’ kort version 1:13

https://drive.google.com/file/d/15L7mp0oovckxG6wEuCDVRKtPPWzr86_O/view?usp=drivesdk

 

På FB föräldrar gruppen ligger 4 filmade delar uppe att lära sig. Så skrolla ner i flödet på fb sidan. Barnen kan ordningen. Gymnasterna behöver själva ha koll på takt räkningen. 

Skriv också i fb gruppen ifall ni är i behov av ny tävlingsdräkt. Kan finnas nån inom gruppen som vill sälja sin dräkt. Både kort & lång ärm fungerar. Korta shorts till dräkt gäller.  

Vi har inte ännu bestämt vilken tävling det blir. Återkommer om det. Troligen blir det ICA Maxi Truppcup i Haninge, 11 eller 12 november. Save the date! Tävlingsnivå 8.

Vi uppskattar alla föräldrars hjälp och stöd som resurser på våra träningar. Både Oliver & Sara har slutat som UL och Amanda & Alma har ej möjlighet att vara lika mycket som tidigare då det krockar med skolgång. Khadidja & Nadine har också slutat i vår grupp. 

Bästa hälsningar, ledarna via Sandra

 

På lördag 26/8 kickar vi igång igen!
2023-08-21 20:24

Trupp-Bla_Pusselbiten-2023.2024.pdf

 

Hej! Då var det snart dags för terminsstart. Vi hade turen att få behålla våra dagar vi tränar på observera att måndagsträningarna startar redan 17.00. 

 

Farstahallen, Måndagar, Fristående träning: 

17-18.30

Mälarhöjdens gymnastikhall, Lördagar, Redskap  

9-11

 

Nytt för terminen att Kristina inte kommer vara med på Lördagar. Istället får vi hjälp av Dzmitry som har lång erfarenhet i föreningen både av MaG och Trupp, samt Powerfit. (berätta gärna för era barn att han är engelsktalande men förstår svenska, vi hjälps åt). Kristina håller fortfarande i vår planering och säkerställer att den går enligt utvecklingsmodellen. 

 

 • Viktigt är att alla föräldrar läser det bifogade dokumentet trupp blå - Pusselbiten 2023/24. 
 • Klädsel Barnen ska som vanligt ha uppsatt hår (även lugg), inga smycken (nytagna hål tejpas) träningskläder som är anpassade för gymnastik, handstående (dvs undvik magtröjor, stora t-shirts som åker över huvudet vid ett handstående )
 • Gasbinda Ha med egen gasbinda vid eventuell stukning. (Finns på Apoteket bl a)
 • Viktig energi Ta ALLTID med frukt, macka eller liknande och vattenflaska (ej energidrycker, sötsaker och inga spår av nötter) och besök toalett innan träning. Så viktigt för att orka med träningen.

 • Schysst kompis Man ska behandla varandra och ledare och andra grupper med respekt och stötta och uppmuntra sina kompisar. Berätta för era barn att alla är unika med olika förutsättningar och mål men att vi gör så gott vi kan. Vi tilltalar bara varandra med våra namn och inga hittepå-namn. Vi är inkluderande för att skapa en trygg tillvaro. 

 • Bilskjuts Behöver man hjälp med skjuts kan man alltid skriva en förfrågan i Medlems Sportsadmin appen.

 • Foto Se till att fylla i lapp om medgivande till Fotografering (malin@hammarbygymnasterna.se)

 • Svara på Kallelser så vi kan planera efter hur många vi blir.
 • Kom i tid! 

Har ni några frågor om Truppgymnastik så kan man alltid höra av sig till Malin på kanliset. Annars prata med oss ledare. Vi kommer nog ha ett föräldramöte tidigt i höst.

 

Väl mött,

Sandra via ledarna i blå 3

 

 

Terminstart HT-23
2023-08-07 13:19

Hej, hoppas ni haft en härlig sommar fylld av hjulningar & annat kul!

 

Det är snart dags för gymnastikstart!

 

Denna termin har vi fått preliminära tider - samma som tidigare, 2 dagar i veckan. Kan hända att det blir en öppen trampolinträning också, men har ej info än.

 

Friståendeträning mån kl 17-18.30 Farstahallen (Lilla) ALLTSÅ 30 min tidigare än förra terminen! Sandra, Khadidja + vikarier + ungdomsledare.

Redskapsträning lör kl 9-11 Mälarhöjden (Blå 2 och 3) får hjälp av MaG/Trupp/Powerfit ledaren Dzmitry Kruk denna termin istället för Kristina. Frida Kommer vara ordinarie ledare på lördagar + ungdomsledare.

 

Terminstart: lördag 26/8

Alla träningar är inlagda i sportsadmin.

 

SportsAdmin medlem: Till föräldern finns en medlemsapp. Ladda gärna ner för att underlätta frånvaro/ närvaro. Tillgång till kontaktuppgifter.

 

SportsAdmin ledare: laddar man ner denna för att ta närvaro. ( finns en ny variant men den har jag ej testat än )

Gäller endast er inskrivna vikarier HT 23:

Mikael B, Anna B, Moa, Helene, Niklas.

 

Save the date:

Höstlov Uppehåll v.44 ( mån 30/10 och lör 4/11)

Juluppvisning Sön 3/12 Farstahallen (tid ej fastställt)

Sista träning 18/12

( tävlingar under HT har vi ej fastställt än )

 

Tävlingskläder dräkt ( kort ärm ) & svarta cykelbyxor med HG logo.

 

Vi behöver en förälder som ansvarar och sammanställer en tävlingsklädeslista. Med namn/ storlekar. Förslagsvis skapa en föräldrargrupp på Whatsup, kan vara bra för annat också med skjutsningar & annat ansvar som truppföräldrar. Några kanske har vuxit ur sin dräkt/ shorts och behöver ny. Bra ifall ni kikar på det internt och även lägger ut annons i HG köp/ sälj på FB. https://m.facebook.com/groups/HGKopSalj/?ref=share

 

Ny dräkt finns att beställa här:

De är små i Stl ( Frida min dotter har Stl 152 i kläder - hon har Stl 40 i sin dräkt )

 

https://gympasport.se/mina-foreningsprodukter/hammarbygymnasterna/hg-kortarmad-flickdrakt-truppgymnastik-8t01

 

Shorts HG: ( gissar att de också är små i Stl ) Någon som har erfarenhet av dessa? ( jag testköpte Stl 42 till Frida och de satt bra, men kortare i midjan och kortare ben än tidigare shorts.)

 

https://gympasport.se/aerobic-och-trana/short-hg

 

Defileringsjacka: (för tävling inget måste) Evolve full zip Jr:

https://www.enenda.se/se/lagbestallning/183?col=577#0

 

Återkommer med mer info närmare inpå terminsstarten.

 

Väl mött,

Ledarna blå 3 via Sandra.

Inför terminsavslutning
2023-05-13 13:19

Ingen träning under Kristihimmelfärd helgen 
lör 20/5. 

”Veckans övning” kommer efter måndagsträningen 15/5. Tills dess öva på koreografin så den sitter.( finns länk till låten & klipp i gruppen. )

 

Börja gärna pyssla med era HG skyltar. Vill man dansa utan skylt går det bra att dansa med sin ”sprayburk” dvs vattenflaska som visas i filmklippet. 

Mån 22/5 tränar vi i våra HG showkläder & med ta med era skyltar. Färgglatt, tidigt 60-tal, hårband eller scrunchies. Se mer info i HG nyheten om HG galan. Passa på köp inträde redan nu.

 

Lör 27/5 träning Mälarhöjden.

 

Sön 28/5 HG galan, föreställning i Åkeshovshallen. Kom ombytt! 


Allt ni behöver veta finns som nyhet här på hemsidan trupp blå3 alt via länk i utskick på mejl eller här i tidigare inlägg. ( se nedan )

2/6 Sista måndagsträningen. 

 

10/6 Sista redskapsträningen för terminen. Och avslutningsfika ( kallelse kommer ) 

 

Det finns sommarläger att anmäla sig till: 

https://www.hammarbygymnasterna.se/start/?ID=99194

 

Läger 1: vecka 24  

14-16 juni 09.00-15.00 Enskedehallen
 
Läger 2: vecka 25
19-22 juni 09.00-15.00 i Farstahallen
 
Läger 3: vecka 32
7-11 augusti 09.00-15.00 (hall TBA)

 

Terminsstart HT 2023 brukar kicka igång i slutet av augusti veckan efter skolstart. Kallelse kommer då. 

För er som vet redan nu att ni inte kommer fortsätta ( hoppas såklart ingen gymnast slutar! 😭 ) så meddela tränare Kristina eller Malin asap. Många står i kö för trupp-träning. 

Allt gott Ledare i blå 3 via Sandra

HG-Galan 28 maj 2023 Åkeshovshallen
2023-04-12 16:45
inbjudan till HG galan med QR kod för biljett

Sön 28/5
Föreställning 3: 17.00-18.30. ( publikinsläpp 16.40 )
Biljett kan köpas i dörren. Eller via qr kod. Swish 123 175 65 35
110kr över 16 år, annars 50kr. Minsta barn kan sitta i knät.

Åkeshovshallen (Bergslagsvägen 60) 
Samling: 15.10. Ledaresamling 15.30 - Utanför stora entrén. Ledare Khadidja & Sara är där. Sandra kommer till Förträningen.
Uppvärmning innan Förträning: 15.50-16.25


Upphämtning:

Sker på samma ställe som samlingsplatsen.


HG galan är en gala där alla grupper från HG:s alla olika discipliner får visa upp ett nummer. Alla grupper har fått ett eget tema och vårat Tema Broadway/ Musikal  Blå 1 + blå 3 samkör i år och har fått:

”Hairspray”
60-tal, färgglatt. Handlar om rättigheter/ Integration i Baltimore USA. 

Klädsel: Se gärna filmen för inspiration, refbilden. (Viaplay, SF anytime) Tidigt 60-tal, hårband och färgglatt (starka färger) blommigt, mönstrat typ checkrutigt. (Ej några kläder med tryck - text eller objekt). Det ska kunna gå att göra en volt i kläderna. Gymnast Frida har kläder till låns ifall nån saknar nått.

Hår: Hårband eller färgstarka scruncies i två sidotofsar.

Demostrationsskylt
Barnen kommer själva att få ordna en egen skylt med ett kort budskap från Barnkonventionen. kartongark (ska gå att dansa med i händerna så max 70x50 cm) och text får ni tillhandahålla med själva hemma. Ta ett kartongark, gärna vitt med svarta bokstäver (vattenfärg eller fet märkpenna). Målar man på brun kartong så använd vit färg. Tänk stor/fet och läsbar text i versaler, så publiken kan se texten. Tänk på att man ska kunna dansa med skylten i handen. 

Barnkonventioen i föreningslivet. Nyttig läsning! Barnkonventionen i föreningsidrotten – Handbok för ledare (men nyttig för föräldrar att ögna igenom)

 

Barnkonventionen är lag inom gymnastik så läs om den här på FNs sida: https://beta.unicef.se/barnkonventionen/las-texten?gclid=Cj0KCQjw0tKiBhC6ARIsAAOXutn4g-Y1kv30c5O3D_5GKXZNLMeICczP9uXrCk7tfPYuFMVBwzfuZLQaAt7hEALw_wcB

Koreografi
Den ligger filmad på föräldrargruppens facebooksida. Be att bli inbjuden av Ledare Frida.  
Den 8/5 lär vi oss den, och 9/5 tränar vi ihop med blå1 under deras träning 18-20, Farstahallen. https://www.facebook.com/700031065/videos/626963575955815/


Vi tränar med blå 1 på vår träningstid mån 24/4 samt tillagd träning.
Extrainsatt träning Nytt datum: Tisdag 9/5 18-20, Farstahallen. tillsammans med blå 1.
Föranmäl i sportsadmin om ni kan. 

Under tiden passa på att rösta på: 

Årets ledare:
https://forms.gle/NzVvSp3xkZwPUfqE7
Årets unga förebild:
https://forms.gle/NzVvSp3xkZwPUfqE7
Årets gymnast:
https://forms.gle/mrVsfpXvddLKN89v7

Det verkar som vi i blå 3 ej fått ansvarsområde på HG galan i år men det behövs också (Det behövs fortfarande sjukvårdare m.m, sköta ljus under lördagen). föräldrar-volontärer till galan: 
Mejla intresse till HG galan teamet: nicole@hammarbygymnasterna.se

Psst! Checklista för gymnasterna:

 • Kom omklädd till uppvisningen
 • Vattenflaska (märk den med namn och trupp)
 • Frukt, macka (liknande förtäring, ej Nötter!) då det blir ganska mycket väntan för gymnasterna.
 • Tofs - färgglad schrunchie (för att sätta upp håret - gärna två sido tofsar)
 • Lämna värdesaker hemma (eget ansvar om man tar med)
 • Inga smycken (örhängen, halsband, armband)
 • Glatt humör :)


Väl mött,
Ledarna blå 3 via Sandra

 
Klubbkläder