Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Manlig AG
2 dagar kvar till årets SM
2019-06-24 15:32
HGs SM gymnaster från vänster: Karl Idesjö, William Broman, Henrik Schröder, Adam Björs, Filip Kull, Kim Wanström. (Vitalijs Kardasovs och David Grigoryan saknas på bilden)
På onsdag avgörs årets SM i mångkamp och kval till torsdagens grenfinaler. Grenfinalerna sänds direkt på SVT med start kl 12.00.
HG har återigen en mycket starkt lag på plats med goda chanser till framskjutna placeringar. Den mest prestigefyllda titeln är som vanligt mångkampen där David Rumbutis är regerande svensk mästare (Tävlar i år för All Star Gymnastics) och får nog hållas som favorit i år igen. Han utmanas dock av ett flertal. Kim Wanström, förra årets silvermedaljör, gör ofta starka mångkamper, Karl Idesjö har nyligen kommit igång med mångkamp men har även han goda möjligheter att slåss om guldet, Vitalijs Kardasovs har rutinen på sin sida, som 35 åring är han klart äldst i startfältet. Från hemmaklubben Motus-Salto utmanar Pontus Kallanvaara och från Halmstad Frigymnaster flerfaldiga SM-mästaren Christoffer Soos.

I grenfinalerna hittar vi flera av favoriterna ifrån Hammarby. Fristående: Kim Wanström som sånär var i EM-final i redskapet i våras. Bygelhäst: Kim är regerande mästare men utmanas av flera, inte minst av Henrik Schröder. Ringar: Vår egen ringspecialist William Broman såklart men utmanas av Karl Idesjö som är regerande mästare i ringar men kanske också av HGs nya "starke" man David Grigoryan som bara för något år sedan tog upp gymnastiken efter många års avbrott. Hopp: Vitalijs Kardasovs tillhör en av favoriterna. Har möjligen förstaårssenioren Filip Kull en chans till medalj? Barr: Karl Idesjö är storfavorit efter sin 4:e plats i världscupen tidigare i år. Räck: Även här är Kalle favorit efter sin kanonserie på lag SM för några veckor sedan där han belönades med dryga 14,2.

Hela HG håller tummarna och vi hoppas så många som möjligt följer tävlingarna på SVT med start torsdag kl 12.00.
 
Börja träna gymnastik
Direktanmälan VT20
Sociala Medier
Instagram
Vår webshop
Våra sponsorer