SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Röd 5

Välkommen till Trupp Röd 5
Silver och brons för både Röd 5 och 6, Tyresö Trupp Cup

Trupp Röd 5 består av gymnaster födda 2011-2013 som tränar 3 gånger per vecka tillsammans med HG Trupp Röd 6.

Vi är en tävlingsgrupp där vi behöver ha 75% närvaro på gymnasterna för att motivera träning i specialhallar, i annat fall finns multigymnastiken som alternativ.

Här och under övriga flikar ovan samlar vi information och uppmanar alla vårdnadshavare som undrar över något att först kolla här innan ni frågar vidare.

 

ALLMÄN INFO OM VAD SOM GÄLLER I SEKTION RÖD

Inom HG är det detta som gäller för Röd sektion kopplat till utvecklingsmodell, ledarupplägg, tävlings- och träningsupplägg: Roda_pusselbiten_Hammarbygymnasterna2023-2024.pdf

 

NYHETER & INFO FRÅN LEDARE

Iinformation från ledare skickas ut som nyheter via Sportadmin. Du kan se dem i Sportadmin appen under Nyheter, eller via denna flik på truppens hemsida: Trupp 5 Röd Nyheter

 

TRÄNINGAR HÖSTEN 2023 & KALLELSER

Dag Tid Plats Gren
Tisdag 18.00-20.30 Farsta Sim & Idrottshall Fristående
OBS tag med kläder för uppvärming utomhus!
Fredag 17.00-19.00 t.o.m 6/10, därefter 17.00-19.30 Farsta Sim & Idrottshall Redskap
Lördag 10.30-13.30 Mälarhöjdens Gymnastikhall Redskap

.

 

Kallelser skickas ut innan träning via Sportadmin, och det är viktigt att alla svarar i god tid. Kallelserna kommer per mejl och via appen "Sportadmin MedlemsApp".

Vi vill att alla laddar ner och använder appen via relevant app store. Här kan ni uppdatera närvaro ändra fram till träningen börjar, tex vid sjukdom eller annat förhinder med kort varsel.

Läs om hur Sportadmin fungerar här.

 

TRÄNINGSNÄRVARO:

För samtliga gymnaster i den röda sektionen gäller en önskad närvaro på 75% på träningarna, mer om det kan ni läsa i det här dokumentet (inloggat läge) om vad som gäller när man tränar i röd sektion.

 

ANSVAR VÅRDNADSHAVARE:

Vi har tillsammans fördelat ut ansvarsområden bland alla vårdnadshavare, se fliken Kontakt.  Det är väldigt viktigt att alla tar ansvar för någon del för att ledarna ska kunna fokusera på träningar och samtidigt arbeta med sina vanliga jobb. 

 

TÄVLINGSKLÄDER

Flickor har gymnastikdräkt och svarta tights (nytt för ht 2023, mer info nedan).

Pojkar har dräkt där byxa är en del av dräkten, kompletteras med svarta shorts.

 

*********************************

 

SENASTE NYHETERNA:

Terminsslut
2023-12-06 12:54

Nu börjar terminen gå mot sitt slut och det är bara några få gånger kvar.
Så här ser det ut fram över. Det är uppdaterat i Sportadmin. 

 

Torsdag 7/12 Fokusträning för de som har blivit kallade

Fredag 8/12 Träning som vanligt 17.00-19.30

Lördag 9/12 kortar vi ner träningen med 30 min, dvs. 10.30-13.00

Måndag 11/12 Trampolinträning som vanligt

Tisdag 12/12 Träning som vanligt 18.00-20.30. 

Fredag 15/12 kortar vi ner träningen med 30 min, dvs. 17–19

Lördag 16/12 kortar vi ner träningen med 30 min, dvs. 10.30-13.00

Tisdag 19/12 – Avslutningsfika. Vi tränar 18.00-19.00, därefter är det fika enligt utskick från aktivitetsföräldrarna. Fikat avslutas kl 19.30 och då kan barnen hämtas.

Eventuellt bokar vi in några extra träningar under helgerna, vi vet inte än om det finns några lediga tider, så det får vi återkomma med. Sedan är det ju ganska många som följer med på lägret 5–7 januari. 😊

Ni har väl inte missat inbjudan till gymnastikskolan 27–29 december? 

Vi hoppas att alla får en härlig jul och nyårshelg! 

Juluppvisning 3/12 Farstahallen
2023-11-26 20:12

Då är det snart dags för juluppvisning – hur fort har inte den här terminen gått?!

Dag: Söndag 3/12

Plats: Farstahallen

Tid: Samling gymnaster kl 10.00.
Insläpp publik kl 11.10, föreställningen börjar kl 11.30. Stort tack till Elsa (Selma) och Eleonor (Elvin) som hjälper till och tar inträde, ni ska vara där kl 11.00.

Klädsel: Valfri klädsel i rött, svart och vitt. En julig huvudbonad är OK om den sitter ordentligt fast eller är lätt att ta av. OBS! Vi har noterat att det kommer fler och fler gymnaster med vida, (för) långa byxor – det är inte någon lämplig gympaklädsel, kläderna ska inte komma över huvudet eller att gymnasterna riskerar att halka på dem. Som vanligt: lämna alla sorters smycken, klockor etc hemma. Håret ska vara uppsatt.

 

Entrépris vuxna: 60 kr

Entrépris barn: 30 kr

Barn som sitter i knät går in gratis.

 

Fika kommer finnas till försäljning.

 

// Ledarna

Fokusträningar
2023-11-24 06:57

Vi kommer erbjuda ett par fokusträningar framöver, vi hinner med någon innan jul och sedan kommer fler tillfällen i vår. Vår tanke med fokusträningarna är att man ska få möjlighet att öva fokuserat på en viss övning eller redskap under en längre tid och göra detta i en liten grupp.

Vi ledare kommer bestämma vilken fokusträning man blir inbjuden till, alla kommer att bli inbjudna till minst 1 träning. Det betyder att man kanske inte blir inbjuden till samma träning som sina vanliga träningskompisar men det är gymnaster från röd 5 och röd 6, så det är bara gymnaster man känner sedan innan. Träningarna är utöver våra vanliga träningar och de är helt frivilliga, en extra chans att öva på något som är svårt eller nytt.

Var noga med att svara på kallelserna framför allt om du inte kan/vill komma så vi har möjlighet att bjuda in någon annan. I Kalendern och SportAdmin kommer det stå (Endast kallade) på aktiviteten.


Fokusträningarna kommer framförallt vara på torsdagar i Mälarhöjden mellan kl. 17-19, men kan bli vid något annat tillfälle också. Första fokusträningen blir den 7 december.

 

// Ledarna

Inställda träningar och GENREP
2023-11-12 20:15

Vi ställer in träningen på måndag och lördag i veckan som kommer. SportAdmin är uppdaterad. Det är få anmälda på måndag och på lördag är det bra om gymnasterna vilar inför tävlingen. Flera är sjuka också och vi vill hålla smittspridning nere så alla är friska till tävlingen på söndag. Så även om det är tävlingsträning nu så är det viktigt att man inte kommer om man känner sig sjuk.

Schemat för veckan är alltså: 
14/11 Tisdag kl. 18-20.30 Farstahallen, Friståendeträning, uppvärmning inomhus (ändrat)
17/11 Fredag kl. 17-19.30 Farstahallen, GENREP

19/11 Söndag kl. 11.20-16.00 Tyresöhallen, TÄVLING (Se separat nyhet här på hemsidan)

 

Genrepet
På fredag har vi genrep i Farstahallen på vår vanliga träningstid (17-19.30). Kallelsen kommer som vanligt två dagar innan.

 

Vi behöver hjälp med framplock som vanligt 16:45, därefter behöver vi tid själva i hallen innan publikinsläpp kl. 18.15. Ett omklädningsrum kommer vara reserverat för föräldrar/publik om ni vill vänta där innan insläpp.

 

Efteråt hjälps alla föräldrar åt att plocka undan medan vi pratar med gymnasterna och de stretchar.

 

Klädsel genrep: Tävlingsdräkt, svarta tights/shorts, defileringsjacka och valfria strumpor.

Valfri frisyr med uppsatt hår/hår borta från ansiktet.

Övrigt: vattenflaska, inga smycken/tejpade örhängen och inga klockor.

 

ca 18.25 Defilering och därefter genrep enligt följande ordning:

1. Fristående Röd 5 - Piff 

2. Fristående Röd 6 - Högtalarna 

3. Hopp Röd 5

4. Hopp Röd 6

5. Matta Röd 5

6. Matta Röd 6

7. Fristående Röd 5 - Puff

8. Fristående Röd 6 - TTF

 

Vi ses i hallen!

 

// Ledarna

 
 
Tävling: Tyresö Trupp Cup
2023-11-10 06:55

Vi är med i Nivå 7 (Äldre) på söndagen 19 november. Röd 5 och röd 6 kör i samma pool.

Samling: Klockan 11:20 (OBS NY TID!) vid spelaringången som ligger på baksidan av Tyresöhallen vid fotbollsplanen. Ombytta och redo med frisyren fixad och klar. Se till att ha ätit en stabil frukost/lunch hemma innan.

Plats: Tyresöhallen, Pluggvägen 2, 135 46 Tyresö.

 

Klädsel: Tävlingsdräkt, svarta långa tights för tjejerna/shorts för killarna, långa svarta strumpor och defileringsjacka. OBS! Inga synliga toppar under tävlingsdräkten! Hör av er omgående om ni saknar något av tävlingskläderna

Frisyr: Som senast: En hög flätad bulle/knut. De som har kort frisyr kan köra på en tofs. Lugg kan vara fri eller bakåtdragen.
Vi har scrunchies som vi lånar ut under tävlingen så det behöver gymnasterna inte ha med sig.

Vatten/frukt: Ta med vattenflaska och något lättare att äta. Inget som kladdar!

Övrigt: Inga smycken, inga örhängen, inga armband eller klockor. Måste örhängen vara kvar i öronen ska de vara så små som möjligt och tejpas med brun tejp. Önskvärt om plåster är hudfärgade. Inga gnuggistatueringar och inget nagellack. Alla skydd oavsett färg är okej. Ta helst inte med några värdesaker alls! Vi kommer samla in mobiltelefoner i en väska som vi tar med oss från omklädningsrummet men de måste vara avstängda då.

 

Schema för tävlingen (uppdaterat efter nytt schema 2012-11-17)

12.00 Förträningen börjar

13.35 Defilering
13.40 Tävling start
15.40 Tävling slut 

15.45 Prisutdelning 

 

Genrep
Vi kör ett genrep i Farstahallen fredag 17/11 med publik på vår vanliga träningstid 17-19.30.
Ta med/på er Tävlingsdräkt, tights/shorts och defileringsjacka. Valfri frisyr och valfria strumpor på genrepet. Närmare info om tider för er i publiken gällande genrepet kommer senare.

 

Filma
De som är i mediagruppen ska filma vår trupp i tävlingen d.v.s. Matta och Hopp samt Fristående x2. Det går bra med en vanlig mobiltelefon. Försök filma rakt från sidan och filma alla gymnaster. Rör kameran så lite som möjligt.

 

Info till publik från Tyresö Trupp Cup


Parkering

Finns i begränsad omfattning i direkt anslutning till hallen med bricka eller betalparkering. Bäst är att parkera vid Tyresö Centrum, och på grusfotbollsplanen, där man kan stå i 24 timmar. Under Coop och i anslutning till Ica Kvantum finns det parkeringar (tre timmar gratis, sedan taxa).

 

Inträde

Vuxna 100 kr, Barn 50 kr för barn (4-16 år), Småbarn (0-3 år gratis)

Två dagarsbiljett: Vuxna 150 kr, Barn 75 kr, köps första tävlingsdagen i entrén.

Betalmetod: Swish i entrén. Inget förköp.

 

Publikkapacitet

700 personer så finns gott om plats för de som vill komma och heja. 

 

Cafeteria

I vår cafeteria säljer vi korv, sallader, toast, smörgåsar, dricka, fika, godis och frukt. Cafeterian ligger i anslutning till läktaren. Vi tar endast emot Swish, dock en fördel att ta med kontanter ifall Swish strular. Vi säljer även Bingolotter och Adventskalendrar i Cafeterian.

 

Prisutdelning & ceremonier

Efter tävling samlas alla gymnaster, gruppvis, ute på golvet. Tävlingen följer Gymnastiksförbundets rekommendationen kring resultat och prisutdelning. Deltar man med flera friståendelag så går hela laget upp vid prisutdelning.


Nivå 7 - äldre

1, 2 och 3 utses i alla grenar, resterande lag blir 4:or.

Ledare får skriftlig bedömning och resultat vid prisutdelningen. När prisutdelningen är klar i

alla tre grenar delas medalj ut till de som ev inte fått någon medalj.

 

Frågor?

Har ni några frågor mejla camillaniva@gmail.com eller via WhatsApp.
Om någon blir sjuk innan tävlingen måste ni meddela oss ledare så tidigt som möjligt på kvällen innan/morgonen via WhatsApp eller sms. 

 

Startordning

Startnr

Fristående

Matta/Tumbling

Hopp/Trampett

106

Hammarbygymnasterna Röd 5 Piff

 

 

107

 

Gk Trollbäcken FT13 Grön

 

108

 

 

Tyresögymnastiken U11 Gran

109

Tyresögymnastiken Flamingos

 

 

110

 

Tyresögymnastiken M12

 

111

 

 

Sigtuna Märsta GK BLÅ

112

Hammarbygymnasterna Röd 6 Högtalarna

 

 

113

 

Nacka GF F3 Lila

 

114

 

 

Hammarbygymnasterna Röd 5

115

Tyresögymnastiken U11 Gran

 

 

116

 

GF Wermdö FT3

 

117

Tyresögymnastiken M12 1

 

 

118

 

 

Gk Trollbäcken FT13 Grön

119

Tyresögymnastiken Flamingos 2

 

 

120

 

Sigtuna Märsta GK BLÅ

 

121

Nacka GF F3 Lila

 

 

122

 

 

Hammarbygymnasterna Röd 6

123

GF Wermdö FT3

 

 

124

 

Tyresögymnastiken U11 Gran

 

125

Tyresögymnastiken M12 2

 

 

126

 

 

Tyresögymnastiken Flamingos

127

Gk Trollbäcken FT13 Grön

 

 

128

 

Hammarbygymnasterna Röd 5

 

129

 

 

Nacka GF F3 Lila

130

Tyresögymnastiken U11 Tall

 

 

131

 

Hammarbygymnasterna Röd 6

 

132

Sigtuna Märsta GK BLÅ

 

 

133

 

 

Tyresögymnastiken M12

134

Hammarbygymnasterna Röd 5  Puff

 

 

135

 

Tyresögymnastiken Flamingos

 

136

Hammarbygymnasterna Röd 6 TTF

 

 

137

 

 

GF Wermdö FT3

138

Tyresögymnastiken M12 3

 

 

 
Klubbkläder