SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Röd 6

Välkommen till Trupp Röd 6
En andra plats i Fristående på Wisbycupen 2023

Trupp Röd 6 består av gymnaster födda 2011-2012 som tränar 3 gånger per vecka tillsammans med HG Trupp Röd 5.

 

Vi tränar följande tider

  • Tisdagar kl. 18.00-20.00 i Farstahallen (Fristående)
  • Fredag kl. 17.00-19.30 i Farstahallen (Redskap)
  • Lördag kl. 10.30- 13.30 i Mälarhöjdens gymnastikhall (Redskap)
Vägen framåt - Resultat från enkäten
2024-04-03 23:44

Först och främst vill vi tacka alla för ert engagemang och deltagande i vår enkät. Att 43 av 48 tog sig tid att svara, trots den korta tidsramen, är fantastiskt och väldigt värdefullt för oss ledare, så att vi tillsammans kan forma en träningsmiljö där ni trivs och kan utvecklas.

 

Vi vill dela med oss av några av de viktigaste insikterna:

Prisutdelning på tävlingar: 100% av er vill ha en prisutdelning med placering vid kommande tävlingar. Vi är inte så förvånade över detta 🙂 men det är viktigt för oss att veta det när vi väljer vilka tävlingar vi ska anmäla oss till eftersom inte alla har prisutdelning.

Träningstider: Vi har fått några önskemål om att korta ner träningstiderna, särskilt på tisdagar. Därför kommer träningstiden på tisdagarna, från och med nästa vecka, vara mellan 18.00-20.00. Vi hoppas att denna ändring gör det lättare för gymnasterna att balansera träning, andra idrotter, skolarbete och vila.

Nöjdhet: Något som verkligen gör oss jätteglada är att 90,7% av er var nöjda med er insats på HGTC. Att ni känner stolthet över era prestationer är ett viktigt mål för oss ledare.

Nivå: När det gäller nästa tävlingsnivå så vill 76,7% av er vill utmana er på nivå 6 och 23,3% på nivå 7. Vi kommer att stödja och hjälpa er oavsett vilken nivå eller vilka varv ni strävar efter att tävla på.

 

Tävlingsplaner: Vi tänker därför delta med två lag på nivå 6 på Trollbäckscupen den 4-5 maj, samt även anmäla ett lag till nivå 7 på Solcupen den 12 maj. Det är viktigt för oss att alla får möjlighet att tävla på sin nivå och vi är glada över att kunna erbjuda den möjligheten. (Anledningen till att vi inte kör nivå 7 på Trollbäckscupen samma helg är för att de inte har prisutdelning med placering på nivå 7)

 

Truppsammansättning: Efter att ha tagit till oss era önskemål om att tävla med truppen (25,6%), med kompisar (37,2%) eller mixa (37,2%), har vi beslutat att på Trollbäckscupen (nivå 6) kommer vi tävla i våra trupper igen, medan på Solcupen (nivå 7) kommer vi att mixa trupperna för de som vill vara med på den tävlingen. 

 

Det här betyder alltså att alla kommer få vara med och tävla på nivå 6, men man ska vara medveten om att det är en högre nivå och det kommer innebära att ungefär hälften av gymnasterna i respektive trupp behöver stå över ett eller flera varv. 

 

På denna tävling är det dessutom endast tillåtet med 20 gymnaster per varv. Vi ledare vill -som alltid- att så många som möjligt ska få köra varven och vi kommer inte ”toppa” trupperna men det kommer att vara en hårdare bedömning av vad som är en tävlingsklar övning.

 

På friståendet kommer alla få vara med i sina trupper och vi kör dubbla uppställningar för att så många som möjligt ska få vara med.

 

På Solcupen (nivå 7) kommer alla som tävlade på nivå 7 på hgtc (och de som inte kunde vara med där) få möjlighet att tävla ytterligare en gång. Det är alltså helt upp till er om ni vill vara med på den ena eller båda tävlingarna. Vi ser Solcupen som en bra möjlighet att få mer tävlingserfarenhet. 

 

Vi kommer att skicka ut kallelser till tävlingarna inom kort, svara senast den 10 april.

 

En annan sak vi vill passa på att meddela är att vi inte kommer delta på HG-galan i år med våra trupper. Vi tänker att vi ersätter den i år med att ha en mysig egen uppvisning/avslutning tillsammans med familjerna i samband med någon träning.
 
Tack än en gång för era värdefulla åsikter!

 

//Ledarna

Framåt
2024-03-26 08:31

Vilken toppentävling! Vilka duktiga gymnaster vi har! Vi är så stolta över er alla!

…Och tro det eller ej, men gymnastiklivet fortsätter även efter tävlingen :)

Vi börjar med en ”Save the date” 13-14 augusti tänkte vi åka på läger till Åland. Vi har inga detaljer ännu utan får återkomma om det. Vi vill bara att ni ska känna till datumet för att kunna planera sommaren.

Något som ligger lite närmare så är det påsklovsträningar. Vi kommer ha följande träningar:

Fredag 29 mars - Ingen träning
Lördag 30 mars - Enskedehallen 10.30-13.00 tillsammans med hela röd sektion
Måndag 1 april - Mälarhöjden 18.30-21.00
Tisdag och Fredag - Ingen träning
Lördag 6 april - Mälarhöjden eller Enskedehallen 10.30-13.30 el 13.00, vi återkommer.

 

Vi kortar även dagens träning (26 mars) så vi tränar mellan 18.30-20.00

Vi har även en ny tävling att se fram mot: Trollbäcken cup 4-5 maj. Vi vet inte än i vilka konstellationer vi kommer köra den tävlingen. Först vill vi även samla in era intryck och tankar, det kommer därför komma en enkät som vi vill att alla ska besvara. Sitt gärna vuxna och ungdom/gymnast tillsammans och svara på enkäten, vad ni vill är viktigt för oss.

 

// Ledarna

HGTC - massa info
2024-03-13 22:24

Nu är det inte långt kvar till HGTC, 23-24 mars

Först, tack för att ni tagit er an cafe-uppgiften så fantastiskt bra, det gör stor skillnad.

 

Vi är med i Nivå 7 (HG Röd5/6 Svart) och Nivå 6 (HG Röd5/6 Vit) och båda poolerna körs på lördag.

 

Först genrep
Vi kör ett genrep i Farstahallen torsdag 21/3 kl. 17 (framplock från 16.40) tillsammans med Blå 4. Observera att det inte är vår vanliga träningstid. Vi kommer att ställa in fredagsträningen. Vi hoppas att alla kan prioritera detta och komma, men förstår om man är upptagen med annat på torsdagar.
Ta med/på er till genrepet: Tävlingsdräkt, tights och defileringsjacka. Valfri frisyr och valfria strumpor på genrepet. Tider genrep:

Framplock (fredagsföräldrarna om möjligt samt gärna några fler) kl 16.40

Insläpp föräldrar kl 18.20

Slut ca kl 19.40 när alla hjälpts åt att plocka undan.

 

HGTC-kläder

Speciellt för i år har vi tagit fram snygga linnen och t-shirtar med HGTC 2024-tryck. De beställs innan tävlingen och skickas hem. Helt frivilligt men ett roligt minne och bra att ha på många träningar framöver https://www.enenda.se/se/klubbshop/264

 

Föräldraansvar

Våra HGTC-föräldrar är redan igång med scheman och fix. Det är viktigt att vi alla hjälps åt och bidrar. 

Om du har extra tid över får du gärna baka något :) och lämna in på lördag eller söndag morgon. 

 

***************************************

All info om tävlingen

 

Samling: 

För HG Röd5/6 Svart (Nivå 7) kl. 14.00 utanför gymnastingången. Ombytta och redo med frisyren fixad och klar. Se till att ha ätit en stabil frukost och lunch hemma innan samlingen. 

 

För er i HG Röd5/6 Vit (Nivå 6), vi hoppas att ni kommer till tävlingsstart 15.45 i pool 7 och hejar på era kompisar, sedan samlas vi i lilla hallen senast kl. 17.50. Ni behöver inte betala inträde.


Plats: Enskedehallen, inte långt från Gullmarsplan https://goo.gl/maps/Rnxm7p24poRXyfyAA

 

Klädsel: Tävlingsdräkt med lång ärm, långa svarta tights för tjejerna, svarta shorts för killarna, svarta strumpor (långa för tjejerna och korta för killarna) samt defileringsjacka. Hör av er omgående om ni saknar något av tävlingskläderna. OBS! Inga synliga toppar under tävlingsdräkten! 


Frisyr: En vanlig hög flätad bulle/knut. De som har kort frisyr kan köra på en tofs.
Vi har scrunchies som vi lånar ut under tävlingen så det behöver gymnasterna inte ha med sig.


Vatten/frukt: Ta med vattenflaska och något att äta. Inget som kladdar!

Det kommer bli en lång eftermiddag/kväll om man ser båda poolerna så ha med något att äta eller swish så ni kan köpa något i caféet. 

 
Övrigt: Inga smycken, inga örhängen, inga armband eller klockor. Lämna smycken hemma. Måste örhängen vara kvar i öronen ska de tejpas med brun tejp. Önskvärt om plåster är vara hudfärgade. Inga gnuggistatueringar och inget nagellack. Alla skydd oavsett färg är okej. Vi kommer samla in mobiltelefoner i en väska som vi tar med oss från omklädningsrummet men de måste vara avstängda då.

 

Schema för tävlingen

15.45 Defilering/tävlingstart HG-Sjuan

18.10 Prisutdelning HG-Sjuan

 

19.15 Defilering/tävlingstart HG-Sexan

21.10 Prisutdelning HG-Seaxn

 

Föräldrar möter upp gymnasterna utanför hallen vid gymnast-ingången när tävlingen är slut. Av utrymningsskäl får inte föräldrar/publik gå in till deltagarområdet mot omklädningsrummen eller på tävlingsgolvet.


Entrépris publik
Ingång för publik sker via huvudentrén, på långsidan av hallen, längs med tunnelbanespåren.

 

Vuxen per dag: 100 kr

Barn upp till 10 år per dag: 50 kr

Barn som sitter i knät: gratis

 

Försäljning

Café med fika, korv, toast, dryck, bakverk, frukt mm. kommer att finnas vid huvudentrén. Enbart swish, både i entrén och caféet!


Filma
De som är i mediagruppen ska filma våra trupper i tävlingen, där sitt eget barn är med,  matta och hopp samt fristående x2. Det går bra med en vanlig mobiltelefon. Det är en kass hall att filma i men försök filma så rakt i från som det går, håll kameran still och filma alla gymnaster.

 

Frågor?

Har ni några frågor mejla malinwiren@gmail.com , camillaniva@gmail.com eller via WhatsApp.
Om någon blir sjuk innan tävlingen måste ni meddela oss ledare så tidigt som möjligt på kvällen innan/morgonen via WhatsApp eller sms.

 
Träning på sportlovet
2024-02-19 18:32

Hej,

På sportlovet har vi lagt om träningstiderna lite för att kunna köra miniläger med resten av röd sektion. 

Träningstider vecka 9

Fredag 1/3 kl 16.30-21.30 i Enskedehallen

Lördag 2/3 kl 10.30-13.00 i Enskedehallen

Dessa tider ersätter ordinarie träningstider vecka 9.

 

Med vänlig hälsning,

Ledarna

Extra årsmöte 29/1 och alternativ budget
2024-01-25 12:22

Tack för ett bra föräldramöte och ert stora engagemang!  Vi har de bästa föräldrarna! 

😊 Presentationen som vi visade finns under Dokument (inloggat läge eller följ länken https://www.hammarbygymnasterna.se/docs/458/44122/m%C3%B6te.pptx ). Inloggad hittar ni även uppdaterad information om föräldragrupperna. (Hör av er om jag har missförstått något)

 

Nu på måndag den 29:e januari är det ett extra årsmöte där budgeten ska ska behandlas. Som vi sa på mötet tycker vi inte att styrelsen tagit intryck av föreningsmedlemmarnas vilja att se över kostnadssidan. Camilla har gjort en alternativ budget där nedskärning av anställd personal skulle möjliggöra en rättvisare fördelning av resurser till de olika sektionerna. Denna nedskärning skulle leverera fullt ut först till nästa budgetår men timingen är viktig, om det påbörjas nu finns det gott om tid att planera för det nya läget (och personal försvinner till sommaren när det ändå är mindre aktivitet). Vi har inga synpunkter på vilka individer som försvinner utan förutsätter att Hammarbygymnasterna följer gällande lagar och avtal, detta även gällande omskolning/vidareutbildning.

 

Det vore oerhört mycket värt om så många som möjligt av er kommer till Hammarby Norra kl. 19 på måndag 29:e januari. Ni har som sagt inte rösträtt men yttranderätt. Vill ni betala ytterligare 500kr för att få rösträtt är detta också möjligt att lösa på måndag. Kom då gärna lite tidigare.

 

Alternativ budget finns här: https://www.hammarbygymnasterna.se/docs/458/44122/budget-j%C3%A4mf%C3%B6relse.xlsx (I inloggat läge, under fliken Dokument eller följ länken.)

 
Klubbkläder