SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Röd 6

Välkommen till Trupp Röd 6

Trupp Röd 6 består av gymnaster födda 2011-2012 som tränar 3 gånger per vecka tillsammans med HG Trupp Röd 5.

 

Vi tränar följande tider

  • Tisdagar kl. 18.00-20.30 i Farstahallen (Fristående)
  • Fredag kl. 17.00-19.30 i Farstahallen (Redskap)
  • Lördag kl. 10.30- 13.30 i Mälarhöjdens gymnastikhall (Redskap)
*Snart tävlingsträning*
2023-09-09 17:24

1 månad kvar till tävling och vi börjar smått känna på övningar och varv.

 

Vi har fått reda på att Visbygymnasterna endast tillåter att man är 18 gymnaster på varje varv. (25 gymnaster totalt går bra). Detta tycker vi är supertråkigt. Vi vill ju som ni vet låta alla köra de varv de kan. Vi har sökt dispens men tyvärr fått avslag med hänvisning till att ingen pool ska behöva starta innan 07:00 och att alla ska hinna med färjan hem (rimligt ändå 😊)

 

Detta innebär för vår del att alla gymnaster kommer avstå ett av sex varv för att det ska bli så rättvist som möjligt. Vi har under dagens träning pratat med alla gymnaster som var där och vi fortsätter prata med alla under kommande träningar. När vi vet vilka varv gymnasterna helst vill köra och vilka de helst står över kommer vi lägga pusslet och hoppas att det blir bra. I slutändan kommer vi ledare, så rättvist vi kan, avgöra vilka varv man får köra.

 

Har ni frågor kring detta kan ni höra av er till oss ledare.

Individuell utveckling och mål - Enkät
2023-09-04 14:31

Hammarbygymnasternas ledord är Glädje, Gemenskap och Utveckling. För oss ledare är det självklart att alla ska ha kul och må bra i truppen och under träningarna. Vi vill också att alla ska ha chans att utvecklas och utveckling sker när kropp och knopp är redo. Det är därför viktigt att känna till att utveckling går i en berg-och-dalbana, ibland känns allt lätt och det känns som man kan allt, ibland är det tungt och saker man kunde förra veckan eller förra terminen fungerar helt plötsligt inte längre. Det är både normalt och okej, även om vi förstår att det inte känns kul just då.

 

Vi veta hur du och dina föräldrar ser på din utveckling det kommande året. Svara på enkäten tillsammans. Svara senast den 17 september. Det är okej att svara "jag vet inte" om man inte kan komma på några speciella mål. 

Här är länken till enkäten.

Utekläder på tisdagar och kortare fredagsträningar
2023-09-02 18:22

Från och med på tisdag (5/9) kör vi uppvärmning ute. Det gäller varje tisdag tills annat meddelas. Så ta på gymnastikskor och oömma utekläder efter väder. Är det jättedåligt väder kommer vi vara inomhus men vi hoppas kunna vara ute ett bra tag till. Vi ses i entrén kl. 18.00

Vi har märkt att starten av terminen har varit lite jobbig för många gymnaster, framför allt är de trötta på fredagarna. Vi har därför bestämt att korta ner träningen på fredagarna och köra kl. 17-19 fram till och med tävlingen. Den 13 oktober kör vi enligt plan 17-19.30.

Vi uppdaterar alla aktiviteter i Sportadmin. 

Välkomna till en ny termin! 
2023-08-19 18:29

Hoppas att ni alla haft en bra sommar och är redo för en höst full av gymnastik. 

 

Men först: Vilket kul läger vi hade i Katrineholm! Det var kort och intensivt men vi hann med mycket gympa, bad och bowling. Superskoj! Filmer och bilder från lägret kommer snart.

 

Våra träningstider HT23 är:

Tisdagar

Farstahallen

18.00

20.30

Fristående

Fredagar

Farstahallen

17.00

19.30

Redskap

Lördagar

Mälarhöjden friståendesalen

10.30

11.00

Uppvärmning

Mälarhöjden

11.00

13.00

Redskap

Mälarhöjden friståendesalen

13.00

13.30

Styrka/stretch

 

För samtliga gymnaster i den röda sektionen gäller en önskad närvaro på 75% på träningarna, mer om det kan ni läsa i det här dokumentet (inloggat läge) om vad som gäller när man tränar i röd sektion. 

 

Föräldramöte
Den 29 augusti kl. 18.05 har vi föräldramöte i Farstahallen. Då går vi igenom höstens planering och presenterar ledarteamet och vår vision. Vi vill att minst en förälder från varje gymnast deltar. Under mötet får ni fördela ansvarsområden bland er föräldrar. Även de som inte närvarar på mötet kommer att tilldelas ett ansvarsområde. Här ser ni vilka föräldragrupper vi hade förra året (inloggat läge)

 

Tävlingar
Vår första tävling blir Wisbycupen 7-8 oktober. Vi åker till Visby tillsammans med alla lag i röda sektionen. Det kommer bli så häftigt!

Vår andra tävling är inte bestämd ännu men vi siktar på slutet av november- början av december. Vi återkommer med info kring det. 

 

Värt att veta att föreningens ekonomi endast tillåter en tävling per trupp i år, så tävling nr.2 behöver bekostas av lagkassan. Så börja redan nu fundera på hur vi kan få ihop pengar till den genom sponsring, försäljning eller andra bra idéer/aktiviteter.

 

Sportadmin och viktig info

Som vanligt finns alla träningar och tävlingar i sportadmin och vi lägger upp all viktig information från oss ledare på hemsidan. Vi kommer att gå igenom detta på föräldramötet eftersom vi upplever att det ofta är en del frågor kring träningstider och information.

 

Viktiga datum för terminen

22 augusti        Första träningen för terminen

29 augusti        Föräldramöte

v.38-v.40          Tävlingsträning (100% närvaro, gäller ej vid sjukdom)

3 oktober          Genrep

7-8 oktober      Tävling nr1  Wisbycupen

13 oktober        Familjeträning i Farstahallen 

v.44 Höstlov     Träningstider inte bestämda ännu

slutet av nov - början av dec          Tävling nr.2

3 december      Juluppvisning, hela truppsektionen

19 december     Sista träningen för terminen

Passar fortfarande tävlingskläderna? Sista dagen att beställa nya 30 augusti
2023-08-09 23:13

Snart drar vi igång en ny termin! Yippi! Vi har längtat efter er alla! 

Träningstiderna är inte riktigt klara än, men vi lovar att gå ut med dem till er så fort vi får dem bekräftade från kansliet. 

 

Vi startar upp terminen med läger i Katrineholm, all info kring det hittar du här https://www.hammarbygymnasterna.se/docs/458/44122/Katrineholm_Sommarläger2023.pdf

Det vi vill be er att kolla upp redan nu är om tävlingskläderna passar. Vi kommer ha samma dräkt som tidigare men lägga till långa svarta tights. Kolla även om defileringsjackan passar. Det är fortfarande okej att ha både den nya och gamla jackan.

Kläderna hittar ni här:
Dräkt - https://gympasport.se/mina-foreningsprodukter/hammarbygymnasterna/hg-langarmad-flickdrakt-truppgymnastik-8t01b 

Långa tights - https://gympasport.se/aerobic-och-trana/6100d-w51-tights-utan-bygel (ny länk - mjukare material än dräkten)

Defileringsjacka - https://www.enenda.se/se/klubbshop/183/produkt/evolve-full-zip-jr-?art=7355
Ni kan även titta och fråga på Hammarbys köp & Sälj på facebook https://www.facebook.com/groups/HGKopSalj/

Sista dagen för att beställa dräkt är 30 augusti för att hinna få den innan vi åker till Gotland.

 
Klubbkläder