SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
05 GFF/KvAG

Kvinnlig AG med Hammarbygymnasterna

Artistisk gymnastik, redskapsgymnastik, är en disciplin inom tävlingsgymnastiken där gymnasten utför olika program i ett antal redskap.

Den artistiska gymnastiken delas in i disciplinerna Manlig Artistisk Gymnastik (MAG) och i Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KAG). Det finns många likheter mellan dessa båda discipliner men också betydande skillnader.

 

Kvinnlig artistisk gymnastik är också en olympisk idrott men där tävlar man endast i 4 olika grenar. Övningarna bedöms på samma sätt, med svårighetsgrad, som i MAG.


I kvinnlig artistisk gymnastik är redskapen friståendehoppbarr och bom. Dambarren skiljer sig från herrbarren genom att dambarren har två holmar av olika höjd och herrbarren har två holmar på samma höjd. Damernas fristående utförs till instrumental musik till skillnad från herrarnas som utförs helt utan musik. Varje gymnastikredskap har sin egen karaktär. I friståendet skall till exempel både smidighet, styrka och utstrålning visas.

Börja med Kvinnlig Artistisk gymnastik

Anmäl ditt barn till Hammarbygymnasterna:

Klicka här!


Vi tar ut en låg köavgift på 100 kronor. Det är en engångsavgift som gäller fram till vi kan erbjuda er en plats. Så fort vi får in din betalning skrivs ditt barn in i  kön. Vi bevakar er köplats och erbjuder en plats så fort vi kan. Se till att vi har aktuell e-postadress så att vi kan nå er när vi har plats att erbjuda.


För ytterligare information kontakta:

info@hammarbygymnasterna.se

Kostnader och försäkringar

Träningsavgifterna är baserade på antalet träningstimmar per vecka och betalas en gång per termin.


Artistisk gymnastik 5 år och uppåt

2000 - 3500 kr per termin eller 125 per timme + 500 kr i medlemsavgift per år + 180:- för tävlingslicens.


Alla våra AG-gymnaster är försäkrade med en tävlingsförsäkring

Läs mer på Pensum.se

Praktiska länkar

VIMEO.COM – Filmer ifrån tävlingar, träningar, läger, uppvisningar mm.

DROPBOX.COM – Bilder ifrån tävlingar, träningar, läger, uppvisningar mm.

PENSUM.SE – Info om de olika försäkringarna

SVENSKALAG.SE – Hammarbygymnasterna’s enskilda lagsidor

 
Klubbkläder