SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Trupp 44
Välkommen till Hammarbygymnasterna Trupp 44!
 
Första info om tävlingen!
2021-03-22 14:23

Hej!

 

Det har kommit en del frågor kring den kommande tävlingen så här kommer en liten samlad information av det vi vet hittils.

 

Datum

Tävlingen går 29/5 - 30/5

 

Plats

Gångsätrahallen, Läroverksvägen 54, Lidingö

 

Tävlingskläder

Vi kommer att använda samma tävlingskläder som förra året, se till att kolla snarast om de fortfarande passar. Har man inte tävlingskläder eller behöver köpa nya finns det listat med länkar under fliken "tävlingskläder". Länkarna är nu uppdaterade då de inte verkade fungera förut (obs länk till shorts för killar kommer inom en vecka). Man kan även kontakta andra i gruppen för att sälja/köpa beganade tävlingskläder. Nytt för denna tävling är att alla ska ha defileringsjackan, som förut var frivillg.

 

Tävlingsvarv

Vi har ännu inte bestämt vad vi kommer tävla på för varv, men alla kommer få möjlighet att vara med på samtliga grenar (matta, hopp och fristående). Om en gymnast av någon anledning inte kan/vill vara med på tävlingshelgen eller en enstaka gren i tävlingen ska detta kommuniceras till oss ledare snarast.

 

Tävlingsfrisyr

Frisyren är inte bestämd ännu

 

Tävlingsträning och närvaro

Vi kommer att börja tävlingsträna i maj och förut har vi sagt att vi vill se 100% närvaro. Vi vet att det kan bli svårt i dessa tider och kommer inte fokusera lika myckeyt på närvaron. Däremot ser vi  att alla gymnaster som kan komma, bör komma, för att kunna förbereda sig så mycket som möjligt inföt tävlungen

 

Vi hoppas gymnasterna är lika taggade som vi ledare på deras första tävling!

 

Hälsningar,

Ledarna

Vårterminen
2021-01-29 20:30

Hejsan allesammans!

 

Det har varit en annorlunda start på denna termin när hallarna varit stänga för all idrott. Vi är däremot väldigt glada nu när de äntligen öppnat upp igen! Det kommer dock med vissa förändringar eftersom det fortfarande finns restriktioner vi måste anpassa oss efter.


Varje hall har fått ett maxantal som kan vara där samtidigt som beror på hur mycket yta som finns. Budohallen som vi har fristående i, kan endast ha ett fåtal personer och vi kan därför inte längre träna där. Istället kommer vi träna i ”vanliga” Farsta hallen, samma hall som vi har tränat i på söndagar. Tiden är densamma, 17 - 18.


Söndagar är där det kommer vara störst förändring. Eftersom flera grupper har varit tvungna att ändra sina träningstider, har vi inte längre tillgång till Farsta hallen på söndagsförmiddag. Redskapsträningen kommer fortfarande vara på söndagar i Farsta hallen, men tiden är istället 13 - 15.


Träningar under vårterminen är alltså följande:

  • Tisdagar 17:00 – 18:00, Farsta hallen
  • Söndagar 13:00 – 15:00, Farsta hallen

 

Vi förstår att det kan vara krångligt med nya tider, men vi hoppas att ni kan ha överseende för detta och tänka hur positivt det är att vi får träna igen!


Som vanligt kommer vi att skicka ut kallelser inför varje träning för att bättre ha koll på hur många som kommer att vara där, det är särskilt viktigt för söndagar! Kallelsen kommer skickas ut 3 dagar innan träningen och vi vill att ni svarar senast dagen innan (kallelsen kommer att stänga vid 18:00 dagen innan. Blir man sjuk efter det så meddelar man via mejl/sms). 


Om ni har frågor eller funderingar kontaktar ni Felicia via mejl eller telefon, annars ses vi på tisdag!


Hälsningar,

Ledarna

Hemmaträning
2021-01-09 20:30

Hejsan allesammans,

 

Hoppas ni har haft en bra jul och ett bra nyår! Vi hoppas att detta år blir lite bättre än förra .

 

Som ni säkert har hört är hallarna stängda till 24:e januari (som det ser ut nu), detta innebär att vi inte kommer kunna träna som vanligt. Istället har vi ledare gjort en träningsplanering anpassad för hemmaträning. Vi har inga träningar vecka 2 eller 3, istället kommer gymnasterna få gymnastikbingo (ett per vecka)! Det är en bingo med 25 rutor som innehåller olika övningar/utmaningar som gymnasten ska göra. Man ska försöka få så många ”bingo” som möjligt, målet är att göra alla övningar på en bingo under veckan, då får man SUPER BINGO!

 

Bingon för båda veckorna hittar ni under fliken "dokument"

 

Om ni har frågor eller funderingar om övningarna, Corona-läget eller liknande är det bara att kontakta oss!

 

Lycka till med bingot så ses vi förhoppningsvis snart igen!

 

Hälsningar,

ledarna

Terminsavslutning
2020-12-07 20:36

Hejsan allesammans!

 

Höstterminen börjar närma sig mot sitt slut och det är snart dags för jullov. Terminen sista träning kommer att vara på tisdag 15/12. Då kommer vi att ha lite extra roligt och avsluta med fika :) (Eventuella allergier/intoleranser mejlas till Felicia snarast). 

Under jullovet vill vi gärna att barnen över på handsående, piksitt och brygga hemma. Handsående kan de lätt öva på mot en vägg i hemmet eller på en större yta om de vill prova utan stöd med vägg. Piksitt och brygga funkar finfint att öva på framför teven till exempel :). Detta är förstås frivilligt men uppmuntras starkt av oss ledare och tar inte särskilt mycket tid.

 

Vårterminen startar 10/1 igen!

 

Hälsningar,

ledarna

Nya restriktioner
2020-11-03 13:09

Hejsan allesammans!

 

Som ni antagligen har hört har det kommit nya restriktioner i bland annat Stockholm. Vänligen läs hammarbygymnasternas information nedan om ni inte redan gjort det:

 

 

”Hej!

 

Med anledning av Folkhälsomyndighetens beslut om skärpta allmänna råd i Stockholms län har Hammarbygymnasterna idag beslutat att:

 

* Ställa in all träning för dig född 2004 eller tidigare.

* Ställa in all lägerverksamhet för samtliga.

* Ställa in allt deltagande i fysisk tävling. 

 

Hammarbygymnasterna kommer att ha ett uppföljningsmöte på måndag och vi kommer ut med uppdaterad information efter det. 

 

Du kan läsa mer från Folkhälsomyndigheten här:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/

 

Vi tycker förstås att det här är mycket tråkigt men vi måste hjälpas åt med att göra allt vi kan för att förhindra ökad smittspridning.

 

Mvh,

Hammarbygymnasterna”

 

 

I och med att gymnasterna i denna trupp är födda 2012/2011 kommer vi att fortsätta ha träning som vanligt. Däremot vill vi påminna om viktiga saker att tänka på inför träningarna, både för gymnaster, ledare och er föräldrar:


  •  Tvätta händer innan och efter träningen: Detta gäller både gymnaster och föräldrar som är med och plockar fram redskap
  • Håll avstånd: Gymnaster ska undvika att kramas, ge high-five eller liknande och även försöka att hålla lite avstånd mellan varandra (två meter är svårt att uppnå men de ska inte helst inte stå på varandra). Föräldrar som hämtar/lämnar gymnaster ska göra detta utomhus om möjligt, annars vid entrén till Farstahallen. Detta är för att minska trängsel i korridoren som leder till gymnastikhallen.
  • Stanna hemma vi symtom: Gymnaster som har symtom stannar hemma så länge symtomen kvarstår och därefter två dagar till. 
  •   Stanna hemma om familjen drabbats av Covid-19: Om någon i familjen har testats positivt för Covid-19 ska även gymnasten stanna hemma från träningarna i minst 7 dagar från och med att den sjuka familjemedlemmen fått sitt provsvar. För vuxna (det vill säga ni föräldrar) gäller istället 14 dagar. 

 

Det är viktigt att samtliga personer följer restriktionerna och riktlinjerna både från folkhälsomyndigheten och från Hammarbygymnasterna så att vi kan fortsätta att ha gymnastikträningar 

 

Om en gymnast inte kommer på en träning svarar ni det på kallelsen precis som vanligt och skriv även anledningen, till exempel om personen är sjuk eller har annan fritidsaktivitet.


Mvh,

Ledarna

 

 

 
Börja träna gymnastik
Boka Powerfit
Direktanmälan VT 2021
Vår webshop