Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Trupp 27
Välkommen till Hammarbygymnasterna Trupp 27!
Trupp 27 är en tävlingsgrupp som tränar fyra gånger/vecka. Truppen består av 13 gymnaster i åldrarna 12-14 år.

Uppstart och föräldragrupper
2019-08-16 10:54

Ny plats för helgens uppstart

På grund av osäkert väder på söndag kommer vi att flytta uppstarten från ängen/badet i Farsta till Enskedehallen lilla. Vi kör samma tid som tidigare meddelats, alltså kl. 12.30-15.00. 


Istället för bad kommer vi att kicka igång höstterminen med lättare träning och terminsplanering. 

Picknick/mellanmål får gärna medtas, men eftersom att träning står på schemat önskar vi att ni inte tar med sötsaker. Tänk även på att inte ta med er nötter.


Föräldragrupper

Föräldragrupperna inför hösten finner ni nu under fliken ”FÖRÄLDRAGRUPPER” här på lagsidan. Mer information kring vad som förväntas från respektive föräldragrupp kommer ut löpande under terminen.


OBS! Glöm inte att den 31 augusti är sista datum att betala terminsavgiften inför höstterminen.


Ha det fint så ses vi på söndag!

Välkomna till höstterminen i Trupp 27
2019-08-07 20:50

Truppen 

Trupp 27 är en utav Hammarbygymnasternas truppgrupper och består i nuläget av 13 tjejer i åldrarna 12-14 år. Truppen tränar och tävlar främst på nivå Trean. 


Träningar 

Under läsåret ht19/vt20 kommer Trupp 27 (preliminärt) att ha följande träningstider:

Tisdagar kl. 18.00-21.00 i Mälarhöjdshallen

Onsdagar kl. 16.30-19.30 i Enskedehallen 

Fredagar kl. 18.30-21.00 i Mälarhöjdshallen

Lördagar kl. 11.00-13.30 i Mälarhöjdshallen


Observera att träningen börjar på utsatt tid och att gymnasterna då ska vara ombytta och klara. Vi önskar att alla gymnaster är på plats minst tio minuter innan träningsstart så att de hinner gå på toaletten, fylla vattenflaskan och sätta upp håret ordentligt innan träningen börjar. Höstterminen drar igång vecka 34.


På onsdagar behöver vi plocka fram redskapen i Enskedehallen, så kom gärna kl. 16.00 om ni har möjlighet.


På tisdagar ska utomhusskor (och träningskläder efter väder) tas med då den första timmen av träningen bedrivs utomhus på Mälarhöjdens IP.


Vattenflaska, frukt/mellis, strumpor samt tåskor ska medtas till samtliga träningar. 


Ny träningshall

Som ni ser har vi fått flera träningstider i Mälarhöjdshallen som är en del av Mälarhöjdens IP. Mälarhöjdshallen är en helt nybyggd specialhall som erbjuder träning för både trupp- och AG-gymnaster. Trupphallen är relativt liten men den erbjuder bra redskap såsom tumbling, trampett, luftgolv, fasttrack och trampolin. Alla redskap går till MD-gropar.

Mälarhöjdshallen blir den fjärde specialhallen för Stockholms innerstadsföreningar och den kommer att bli en betydelsefull träningshall för Hammarbygymnasternas truppsektion framöver.


För att ta sig till hallen åker man till Fruängen. Därifrån tar det fem-tio minuter att promenera till hallen. 

Det går även att ta buss 173 till Häradsvägen. Buss 173 går mellan Skarpnäck-Skärholmen och stannar vid exempelvis Hökarängen och Bandhagen.


Lagsida 

Här på lagsidan lägger vi upp all information ni behöver. Här hittar ni bl.a nyheter, kalender, kontaktuppgifter, dokument, bilder, gymnasternas närvaro samt föräldragrupper.

Vi rekommenderar att gymnasterna synkar kalendern på lagsidan med kalendern på sin mobiltelefon. Tryck på "Prenumerera" inne på fliken KALENDER för att synka.


Närvaro 

Trupp 27 har ett närvarokrav på 75%. Närvaron baseras på antalet träningstillfällen och alla årets aktiviteter räknas in i statistiken. Den aktuella närvarostatistiken finner ni under fliken NÄRVARO här på lagsidan. 


Vi vill påminna om att gymnasterna inte ska träna om de är sjuka. Om de däremot är skadade så förväntar vi oss att de kommer till träningarna och kör rehab.


Skador

Vi ledare har gått diverse utbildningar hos Gymnastikförbundet och har grundläggande kunskaper kring vanliga skador hos truppgymnaster. Vi är inte fysoterapeuter och kan inte ge den hjälp som utbildade sjukgymnaster kan.

Om gymnasterna behöver träffa en fysoterapeut rekommenderar vi Friskispraktiken. Mer information finner ni på deras hemsida.


http://www.friskispraktiken.se/fysioterapeuter-3883575


Tävlingar och tävlingsnivå 

Trupp 27 tävlar en-två gånger per termin. Under hösten kommer vi inte att köra någon föreningstävling, utan det blir en regionstävling och ev. även en rikstävling denna termin. Vi förväntar oss att alla gymnaster följer med till alla tävlingar.


Under höstterminen kommer truppen att tävla på Regionstrean som går av stapeln den 9-10 november. Ambitionen är att samtliga gymnaster ska få tävla på minst två varv vardera. Eftersom att Regionstrean går av stapeln v. 45 kommer vi att ha obligatoriska tävlingsträningar under höstlovet (v. 44). Om det är några gymnaster som redan bokat in semester denna vecka behöver vi redan nu veta när de är bortresta.


Förhoppningsvis kommer truppen även att tävla Rikstvåan som arrangeras den 7-8 december. Rikstvåan går på CoP (samma reglemente som USM) och pga den höga nivån kommer inte alla gymnaster att kunna delta på tävlingen. Alla åker självklart med som reserver, oavsett om man förväntas tävla eller ej.


Läger 

Truppen åker på träningsläger en-två gånger per år. Vi förväntar oss att alla gymnaster deltar på alla läger.

Under höstterminen kommer vi inte att åka på något läger, men eventuellt blir det ett träningsläger i Västerås i januari. Mer information om detta kommer senare under hösten.


Träningskläder 

Gymnasterna tränar i tighta träningskläder. På friståendeträningarna (fredagar och lördagar) ska gymnasterna ha på sig helsvarta träningskläder. Tåskor och strumpor ska medtas till samtliga träningar. Långt hår ska vara ordentligt uppsatt i knut. 


Tävlingskläder  

Information om truppens tävlingskläder samt var ni köper dessa finns under fliken KLÄDER. Se till att alla gymnaster har allt de behöver i god tid till Regionstrean. Tänk på att leveranstiden kan variera.

Vi rekommenderar Facebookgruppen Hammarbygymnasterna Köp & Sälj om ni önskar att köpa och/eller sälja kläder second hand. 


Föräldragrupper

Nu är det dags att välja föräldragrupp inför kommande läsår. Alla gymnaster ska ha minst en förälder aktiv i en av truppens föräldragrupper. 


Föräldragrupperna som finns att välja på inför läsåret ht19/vt20 är:

  • Föreningsarrangemang
  • Lagaktiviteter
  • Media (foto och film)
  • Lagkassa

Maila mig (tova@hammarbygymnasterna.se) senast den 15 augusti och meddela vilken föräldragrupp du önskar att vara delaktig i. De som inte mailat mig senast den 15 augusti placeras ut i en av föräldragrupperna.


Uppstart

På söndag den 18 augusti kör vi en uppstart inför höstterminen. Vi samlas kl. 12.30 utanför Farstahallen och går gemensamt till ängen/badet bakom hallen. Ta med picknick och filt. Om vädret tillåter så packar ni även med badkläder och handduk.


Nya lagkompisar

Vi vill passa på att välkomna våra nya lagkompisar Fanny och Freja till truppen! Hoppas att ni ska trivas hos oss i Trupp 27!


Kontakt 

Tova Steiner, 070-4966038, tova@hammarbygymnasterna.se 

Ebba Steiner, 073-9653090, ebba@hammarbygymnasterna.se 

Andreas Strandberg, 076-8082825, andreas@hammarbygymnasterna.se

Jessica Karlsson (kassör), 076-3969424, jesskarlsson@gmail.com

Sommarschema och v. 33
2019-06-07 22:15

Denna vecka började gymnasterna med årets sommarschema. Sommarschemat ser ut ungefär som tidigare år och precis som vanligt är det viktigt att gymnasterna följer schemat hela sommaren för att kunna återgå till träning i höst utan att riskera överbelastning eller andra skador.


Enligt önskemål har årets schema skickats ut till gymnasterna i chattgruppen istället för i pappersform. Ni finner även schemat under dokument > sommarschema 2019.


Träningstiderna för vecka 33 har nu kommit och Trupp 27 kommer att träna på måndagen den 12/8 kl. 15.00-17.30 i Enskedehallen. 

På söndagen den 18/8 kommer vi att köra uppstart inför höstterminen. Vi kommer att hålla till på ängen/badet bakom Farstahallen och tiden som gäller är 13.00-15.00. Ta med badkläder, handduk och picknick.


Kalendern är uppdaterad.

Terminsavslutning, USM-veckan och sommartider
2019-05-20 20:14

Nu är våren verkligen här och vi är inne i den sista träningsveckan med ordinarie träningstider. 


Terminsavslutning

Lördagens Enskedeträning (25/5) blir den sista ordinarie träningen under vårterminen och vi avslutar träningen med en picknick utanför hallen istället för styrka och stretch. Ta med fika/picknick och ev. något att sitta på.


USM-veckan

Nästa vecka är det dags för USM och träningstiderna är olika för er som ska respektive inte ska tävla. 

För de gymnaster som inte ska tävla på USM är det samträning med Trupp 24 på måndagen (27/5) kl. 17.30-20.30 i Engelbrektshallen. Detta blir den enda träningen nästa vecka.

För de gymnaster som ska tävla är det träning på måndagen (27/5) samt genrep på onsdagen (29/5) i Engelbrektshallen. Ni finner all information ni behöver på föreningslagets lagsida.

För er som inte ska tävla men vill komma och titta på genrepet är tiden som gäller kl. 19.30-20.00.


På fredag nästa vecka (31/5) avgår bussen från Stockholm till Växjö för alla er som ska följa med till USM. Glöm inte att swisha Jessica för Växjöresan om ni ännu inte gjort det. Vi är åter i Stockholm på söndagskvällen (2/6).


Sommartider

Trupp 27 kommer att träna följande tider under sommaren v. 23-32.


Onsdag den 5/6 kl. 17.00-19.00 i Engelbrektshallen

Lördag den 8/6 kl. 10.00-13.00 i Engelbrektshallen

Måndag den 10/6 kl. 16.30-19.30 i Engelbrektshallen 

Lingvallen (12/6-16/6)

Onsdag den 19/6 kl. 16.30-19.30 i Engelbrektshallen

Tisdag den 23/7 kl. 16.00-19.00 i Enskedehallen 

Torsdag den 25/7 kl. 16.00-19.00 i Enskedehallen

Måndag den 29/7 kl. 16.30-19.30 i Engelbrektshallen

Onsdag den 31/7 kl. 16.30-19.30 i Engelbrektshallen

Måndag den 5/8 kl. 16.30-19.30 i Enskedehallen

Onsdag den 7/8 kl. 16.30-19.30 i Enskedehallen

Måndag den 12/8 kl. 15.00-17.30 i Enskedehallen

Söndag den 18/8 kl. 13.00-15.00 vid Farstabadet (uppstart)


Höstterminen drar igång v. 34.


Kalendern är uppdaterad.

HG-galan
2019-05-15 13:26
På lördag är det dags för årets gala och här kommer all information ni behöver.

Tid och plats
Vi samlas i Åkeshovshallen (idrottshallen) kl. 09.15. Föreställningen startar kl. 11.00 och vi förväntas vara klara kl. 12.00. 

Kläder och hår
Trupp 27 har blivit tilldelade filmen Alice i Underlandet och gymnasterna ska gestalta korten. Vi kör därför på en väldigt enhetlig och enkel utstyrsel.

Gymnasterna ska ha på sig:
Svart friståendedräkt 
Svarta tävlingstights/bygelbyxor
Svarta tåskor
Svart sporttopp (tjejer)

Långt hår ska vara uppsatt i flätknut. Runt knuten sätts en scrunchie i respektive färg (röd eller svart). Vi önskar därför att alla som har en svart scrunchie tar med sig den. Röda scrunchies får vi låna av Trupp 23.
Ta även med vattenflaska och några frukter/mellanmål. 

Genrep
På morgondagens träning kör vi genrep inför HG-galan. Ta med friståendedräkten och välj ett par svarta tights/byxor så får vi en bra uppfattning kring hur det kommer att se ut på lördag. Vi kommer att avsluta träningen en kvart tidigare än vanligt och är därför klara redan kl. 20.30.

Entrévärdar
Tack till föreningsarrangemangsgruppen samt de föräldrar som anmält sig som extrévärdar. Utan funktionärer skulle föreningen inte kunna arrangera tävlingar och uppvisningar - så stort tack för all hjälp!

 
Boka Powerfit
Intresseanmälan och Kö
Direktanmälan VT19
Sociala Medier
Instagram
Vår webshop
Våra sponsorer