SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarbygymnasterna
Glädje • Gemenskap • Utveckling
Lila 2

Tävlingssäsongen HT-21
2021-09-21 15:28

Under hösten kommer vi att ställa upp i två tävlingar:

 

  • STG Open: lördag 9 oktober i Enskedehallen, Gullmarsplan
  • Risktrean öppen klass: 27-28 november i JG-hallen, Järfälla

 

STG Open

STG Open (Stockholm TeamGym Open) är en rolig föreningstävling som arrangeras i Enskedehallen i Stockholm. Trupp 21 kommer att tävla tumbling och trampett på nivå tre och samtliga gymnaster kommer att delta på minst ett varv. Gymnasterna får själva vara med och bestämma vilka varv de vill tävla på och syftet med tävlingen är att ha roligt och känna på hur det är att komma ut på ett tävlingsgolv efter ett längre uppehåll.

 

Vi tävlingstränar vecka 38-40 och då är det önskvärt med obligatorisk närvaro, men det är inget krav. Givetvis stannar man hemma om man är sjuk.

 

Fredag den 8 oktober kör vi ett genrep i Enskedehallen kl. 18.30-21.00. Gymnasterna ska då ha med sig tävlingskäder och håret ska vara uppsatt i tävlingsfrisyr.

 

För att minimera trängseln i hallen under tävlingen utgår defilering och prisutdelning. Det är ännu inte bestämt om publik kommer att tillåtas och vi återkommer så snart vi har mer information. Tävlingen kommer att streamas live och vi återkommer även med en länkt till detta.

 

Tävlingsarrangörerna önskar att tävlande lag lämnar hallen när respektive lag har tävlat klart och följer resten av tävlingen via livestream istället. Preliminärt schema för dagen finner ni nedan.

 

STG Open 9 oktober, Enskedehallen:

07.45 – samling utanför Enskedehallen

08.00 – uppvärmning i Enskedehallen lilla

08.30 – förträning tumbling

08.50 – förträning trampett

09.45 – tävlingsstart (trupp 21 har för närvarande startnummer 1 (tumbling) och 14 (trampett)

Ca 11.00 – upphämtning utanför Enskedehallen

 

Gymnasterna kommer ombytta i förträningskläder och med föreningsjacka och bygelbyxor/overallsbyxor. Håret ska vara uppsatt i tävlingsfrisyr. Förträningskläder kommer att vara HG-linne och tights/bygelbyxor. Vi hoppas kunna låna heltäckande svarta tights till er som inte har att förträna och tävla i.

 

Förutom tävlingskläder (se rubruken tävlingskläder nedan) ska gymnasterna även medta:

-Fylld vattenflaska

-Mellanmål (ej nötter)

 

Rikstrean öppen klass

Rikstrean öppen klass arrangeras i JG-hallen i Järfälla 27-28 november. Vi får max delta med 18 gymnaster. Mer information om tävlingen kommer.

 

Tävlingskläder

Vi planerar att tävla i svarta dräkterna med röda och vita streck. Gymnasterna har koll på vilka dräkter detta är. Vi hoppas kunna låna dräkter till de gymnaster som inte har denna dräkt, men om detta inte är möjligt så kommer tjejerna att tävla i kransdräkterna som vi lånar och killarna tävlar i svarta dräkterna på STG Open.

 

Säkerställ att ni har följande tävlingskläder. Om ni saknar något ber vi er att meddela en ledare snarast, dock senast måndag 27/9, så hjälper vi till att lösa det.

 

- Föreningsjacka

- Bygelbyxor/overallsbyxor

- HG-linne

- Tävlingstights (tjejer)

- Svart sporttopp med brottarryg (tjejer)

- Svarta höga strumpor

- Tävlingsdräkt

 

Tävlingsfrisyr

Hög flätknut för tjejer enligt nedan.

 

  1. Vattenkamma håret och sätt upp i en hög, tight hästsvans.
  2. Fläta håret i två-tre flätor.
  3. Rulla flätorna som en bulle.
  4. Fäst med nålar samt ev. hårsnodd.
  5. Spraya väl.

 

Killarna med längre hår får gärna vattenkamma håret och styla med spray/gelé. Sätt upp med nålar/snoddar om det behövs.

 

Hör av er till en ledare om ni har några frågor!

 

/Ledarna

 
Klubbkläder